Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Fixscreen Minimal Solar: de slankst mogelijke voorbouwscreen op zonne-energie

Fixscreen Minimal Solar: de slankst mogelijke voorbouwscreen op zonne-energie

Met de nieuwe Fixscreen Minimal Solar heeft Renson nu ook een voorbouwexemplaar met zonnecel in het ‘Minimal’ assortiment van z’n Fixscreen doekzonwering. Met een minimalistische en strak afgewerkte doekkast van 115 x 90 mm en zijgeleiders van amper 20 mm breed komt deze screen bij na-installatie op bestaande standaard (schuif)ramen niet voor het glas uit. En dankzij de zonnecel op de doekkast is er zoals gekend geen sprake meer van een elektrische aansluiting. Doorboren, breek- of kapwerk om een stroomkabel aan te sluiten en elektriciteitswerken om een extra stopcontact bij te plaatsen is bij installatie dus niet aan de orde. Als volledig schroefloos plug & play systeem levert dit een vlotte en efficiënte montage op, waarbij je als installateur zelfs niet meer binnen moet zijn om de screens aan te sluiten.

Simpelweg de zijgeleiders correct monteren, de doekkast (die trouwens niet extra geborgd moet worden) op zijn plaats schuiven en verbinden met die geleiders via de verstelbare montagestiften, en de zijgeleiders afwerken met de schroefloze profielen. Om een Fixscreen Minimal Solar gebruiksklaar te maken, moet zelfs de doekkast niet meer open. Connectie met de ingewerkte batterij komt tot stand door de folie van de kast te verwijderen.

Het maakt van deze nieuwe screen op zonne-energie dé renovatie-screen bij uitstek voor na-installatie op bestaande ramen met slanke profielen: individueel tot 10 m², maar ook per 2 aan elkaar geschakeld met een maximale totale breedte van 8m (20 m²). Ook handig: het doek is volledig schroefloos uitneembaar langs de buitenzijde, makkelijk bereikbaar bij eventuele interventies na installatie.

Fixscreen Minimal: altijd een oplossing voor minimalistische zonwering

Fixscreen Minimal maakt buitendoekzonwering perfect combineerbaar met minimalistische ramen. De windvaste zonwering is er zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren. Het resultaat?
Eén esthetisch geheel in harmonie met de architectuur. Als zonweringsspecialist denkt Renson bovendien mee om de windvaste doekzonwering efficiënt en snel gemonteerd te krijgen op eender welk type raam. Een uitbreiding met beugels en zijgeleiders in het gamma draagt daartoe bij. Ondersteuning via technische tekeningen en bestekteksten zorgen er eveneens voor dat je montages sneller kan afhandelen. Renson ontzorgt meteen de hele bouwkolom want ook als architect kan je de combinatietekeningen gewoon overnemen.

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Renson denkt aan het montagegemak, maar ondersteunt ook door combinatieoplossingen in samenwerking met high-end merken. In samenwerking met Reynaers Aluminium ging de zonweringsspecialist op zoek naar het vermijden van oververhitting bij grote glasoppervlakken van vliesgevels. Met de Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 vonden de twee Belgische firma’s de ultieme productcombinatie van gordijngevels en doekzonwering. Deze gezamenlijke ontwikkeling beperkt het totaal aantal profielen voor de combinatie vliesgevel en doekzonwering tot slechts 3 stuks in plaats van 5: het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium, en de koppelzijgeleider van Renson.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details