Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Eve MotionBlinds motoren zijn klaar voor de smart home-toekomst met Matter’

‘Eve MotionBlinds motoren zijn klaar voor de smart home-toekomst met Matter’

Tijdens de IFA 2022 Berlijn, ‘s werelds belangrijkste vakbeurs voor consumenten- en huiselektronica, heeft Coulisse, in samenwerking met smart home-specialist Eve Systems, Eve MotionBlinds-motoren voor raambekleding gepresenteerd. Deze Eve MotionBlinds motoren behoren samen met andere producten van Eve tot de eerste apparaten ter wereld die klaar zijn voor de toekomst van smart home met Matter. Dat feit heeft tijdens de beurs in Berlijn meerdere Best of IFA 2022-awards opgeleverd. “De aandacht van internationale techmedia voor de slimme motoren is overweldigend”, constateert Christiaan Roetgering, oprichter en eigenaar van Coulisse. “Eve MotionBlinds bereikt een miljoenenpubliek!” 

Klaar voor de smart home-toekomst

Dit najaar wordt Matter gelanceerd, het nieuwe smart home-protocol dat gezamenlijk is ontwikkeld door toonaangevende smart home-aanbieders en fabrikanten van apparaten om de interoperabiliteit in slimme woningen te verbeteren. Matter moet ervoor zorgen dat smart home-apparaten universeel kunnen worden verbonden, ongeacht het smart home-systeem. 

De raambekledingmotoren van Eve MotionBlinds, die momenteel al werken met Apple Home, beschikken over het Thread-protocol dat speciaal is ontworpen voor smart homes. Dankzij Thread zijn de motoren klaar voor Matter, waardoor ze ook kunnen worden gebruikt met andere Matter-platforms zoals Amazon Alexa, Google Home, of Samsung SmartThings. 

“Het maakt Eve MotionBlinds tot de meest toekomstbestendige raambekledingmotor op de markt, én tot een award-winnende highlight tijdens IFA 2022, waar de motor in een livedemonstratie al kon worden aangestuurd door verschillende spraakassistenten”, aldus een trotse Roetgering. 

Het volgende essentiële smart home-apparaat

“Als marktleider in raambekleding zijn wij klaar om de smart home-wereld te veroveren”, vervolgt Roetgering. “Met smart home-connectiviteit, beveiliging, verwarming, energie en gezondheid als trends om in de gaten te houden, wordt slimme raambekleding aangekondigd als ‘the next big thing’ die een revolutie teweeg zal brengen in huishoudens en gebouwen over de hele wereld. Het maakt het leven gemakkelijker, veiliger en comfortabeler, en bespaart tegelijkertijd energie.” 

“Smart home-technologie gaat niet meer alleen over comfort, maar draagt ook bij aan veiligheid en energiebesparing”, haakt Jerome Gackel, CEO van Eve Systems in. “Slimme raambekleding is hier een uitstekend voorbeeld van, omdat het de sleutel is tot het koel houden van je huis. Als Thread-enabled producten zijn Eve MotionBlinds een toekomstbestendige keuze omdat ze Matter kunnen ondersteunen.”

Draadloos installeren en USB-C oplaadbaar

Eve MotionBlinds motoren kunnen volgens Coulisse naadloos worden geïntegreerd in wereldwijd verkrijgbare raambekledingsystemen in diverse soorten, maten en kleuren. De motoren beschikken over een geïntegreerde batterij die oplaadbaar is met een USB-C kabel. Hierdoor kan de raambekleding volledig draadloos worden geïnstalleerd. Bij gemiddeld gebruik is het opladen van de motoren slechts een tot twee keer per jaar nodig. 

“Raambekleding met Eve MotionBlinds kan, zonder installatie van een extra bridge, in een handomdraai met een app worden geprogrammeerd, bediend en verbonden met andere smart home-apparaten, zoals slimme verlichting, thermostaten en camera’s”, licht Christiaan Roetgering toe. “Door vooraf ingestelde automatiseringen kan de raambekleding vervolgens volledig autonoom werken en samenwerken en zo bijdragen aan energiebesparing, veiligheid, en meer comfort in huis.” 

“Overigens kan de raambekleding ook nog altijd handmatig worden bediend. Een simpele trekbeweging aan het bedieningskoord activeert de motor. Zo kan de slimme raambekleding op elk moment van de dag door iedereen in huis worden bediend, wat een unieke en handige functionaliteit is voor een smart home-product.” 

100% privacy voor gebruikers

Alle data worden veilig lokaal opgeslagen in de Eve MotionBlinds motoren, in plaats van in een cloud. Hierdoor is de privacy van gebruikers gegarandeerd. Gegevens die in huis worden uitgewisseld, blijven in huis. 

Wereldwijd verkrijgbaar bij raambekleding aanbieders

Slimme raambekleding met Eve MotionBlinds is voor consumenten verkrijgbaar bij een wereldwijd groeiend netwerk van aanbieders van raambekleding, zoals vermeld in de store locator op motionblinds.com/eve. In Nederland zijn slimme rolgordijnen en duo rolgordijnen met Eve MotionBlinds online verkrijgbaar via Smartblinds.nl. Slimme jaloezieën en plisségordijnen komen later dit jaar beschikbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details