Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Interieur

Energie, aandrijving en besturing, montagegemak… Binnenzonwering en raamdecoratie is heel breed

Het jaar 2021 begint zoals 2020 is geëindigd: met coronaperikelen. Triest en vervelend, maar een gegeven, ofschoon de coronacrisis de zonweringsector geen windeieren heeft gelegd.

vibamo_3d_mhz_int-rollo_kinderzimmer_final_4c[1]_ b(ENT_ID=1003 kopiëren

21 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het jaar 2021 begint zoals 2020 is geëindigd: met coronaperikelen. Triest en vervelend, maar een gegeven, ofschoon de coronacrisis de zonweringsector geen windeieren heeft gelegd. Ook met binnenzonwering en raamdecoratie blijft de branche zich profileren. In alle verscheidenheid. Dit Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie is daar een manifestatie van. 

Het aanbod en de insteek die door de verschillende bedrijven is gekozen, is heel divers. Een eeuwige discussie in zonweringwereld is of zon beter buiten kan worden geweerd of dat binnen weren ook kan. Buitenzonweringspecialisten zullen voor eigen parochie preken en stellen dat buiten weren beter is. De zonnewarmte komt immers helemaal niet binnen, bereikt het glas geeneens. Maar een bedrijf als Verosol denkt daar toch anders over. In dit Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie vertellen ze meer over hun alom bekende, met een flinterdun laagje aluminium bedampte binnenzonwering en met name hoe die past binnen de BENG-regelgeving. Heel belangrijk natuurlijk omdat die per 1-1-2021 een feit is. 

Montagegemak is ook vaak een belangrijk uitgangspunt. Daar speelt Verano® met zijn – de naam zegt het al – Smartfit systeem op in. Deze binnenzonwering kan snel en eenvoudig met clips of een magneetstrip op het kozijn worden gemonteerd. 

Een ander belangrijk thema is aandrijving en besturing. Zonnelux stelt zijn Motion by Zonnelux voor, waarmee het mogelijk is om raamdecoratie te bedienen met de smartphone of met een spraakbesturingssysteem, zoals Google Assistent en Amazon Alexa. Heel praktisch natuurlijk en passend in deze tijd. Coulisse combineert zijn Absolute Honeycomb nadrukkelijk met zijn eigen besturingssysteem MOTION, met slimme draadloze usb-oplaadbare batterijmotoren voor verschillende typen raambekleding. 

Maar laten we niet vergeten dan binnenzonwering en zeker raamdecoratie – de naam zegt het al – ook gewoon mooi moet zijn en voor sfeer moet zorgen. Zoals de shutters die Luxaflex® in dit thema voorstelt, het rolgordijn Ultimo van Copahome, het modulaire rolgordijnsysteem R_03 van MHZ enzovoorts, enzovoorts. Er valt weer veel te genieten.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details