Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Interieur

Energie, aandrijving en besturing, montagegemak… Binnenzonwering en raamdecoratie is heel breed

vibamo_3d_mhz_int-rollo_kinderzimmer_final_4c[1]_ b(ENT_ID=1003 kopiëren

21 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het jaar 2021 begint zoals 2020 is geëindigd: met coronaperikelen. Triest en vervelend, maar een gegeven, ofschoon de coronacrisis de zonweringsector geen windeieren heeft gelegd. Ook met binnenzonwering en raamdecoratie blijft de branche zich profileren. In alle verscheidenheid. Dit Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie is daar een manifestatie van. 

Het aanbod en de insteek die door de verschillende bedrijven is gekozen, is heel divers. Een eeuwige discussie in zonweringwereld is of zon beter buiten kan worden geweerd of dat binnen weren ook kan. Buitenzonweringspecialisten zullen voor eigen parochie preken en stellen dat buiten weren beter is. De zonnewarmte komt immers helemaal niet binnen, bereikt het glas geeneens. Maar een bedrijf als Verosol denkt daar toch anders over. In dit Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie vertellen ze meer over hun alom bekende, met een flinterdun laagje aluminium bedampte binnenzonwering en met name hoe die past binnen de BENG-regelgeving. Heel belangrijk natuurlijk omdat die per 1-1-2021 een feit is. 

Montagegemak is ook vaak een belangrijk uitgangspunt. Daar speelt Verano® met zijn – de naam zegt het al – Smartfit systeem op in. Deze binnenzonwering kan snel en eenvoudig met clips of een magneetstrip op het kozijn worden gemonteerd. 

Een ander belangrijk thema is aandrijving en besturing. Zonnelux stelt zijn Motion by Zonnelux voor, waarmee het mogelijk is om raamdecoratie te bedienen met de smartphone of met een spraakbesturingssysteem, zoals Google Assistent en Amazon Alexa. Heel praktisch natuurlijk en passend in deze tijd. Coulisse combineert zijn Absolute Honeycomb nadrukkelijk met zijn eigen besturingssysteem MOTION, met slimme draadloze usb-oplaadbare batterijmotoren voor verschillende typen raambekleding. 

Maar laten we niet vergeten dan binnenzonwering en zeker raamdecoratie – de naam zegt het al – ook gewoon mooi moet zijn en voor sfeer moet zorgen. Zoals de shutters die Luxaflex® in dit thema voorstelt, het rolgordijn Ultimo van Copahome, het modulaire rolgordijnsysteem R_03 van MHZ enzovoorts, enzovoorts. Er valt weer veel te genieten.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details