Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
elumatec introduceert de SBZ 125/85 en de SBZ 118: ‘De juiste machine maakt het verschil’
De SBZ 118 is een compact, snel, nauwkeurig en veelzijdig bewerkingscentrum, met name geschikt voor starters en kleine maakbedrijven.

elumatec introduceert de SBZ 125/85 en de SBZ 118: ‘De juiste machine maakt het verschil’

De markt evolueert snel en klanten zijn steeds veeleisender op het vlak van kwaliteit, levertijd en prijs. Maakbedrijven moeten zich wapenen om concurrerend te blijven. Voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en dunwandige staalprofielen levert elumatec gepaste machines voor elke toepassing: zaagmachines, aanslag- en meetsystemen, profielbewerkingsmachines, hoekverbindingspersen en montage- en werkplaatsinrichtingen. Het assortiment is opgedeeld in families, telkens met eenzelfde onderstel en opbouw, maar verder volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de klanten. Met de SBZ 125/85 en de SBZ 118 introduceert de machinebouwer opnieuw enkele innovatieve systemen, beiden eluCloud Ready voor de eisen van Industrie 4.0. 

De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel en de verrijdbare vijfvoudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort bij de SBZ 118.

“Onze positie als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en dunwandige staalprofielen hebben we mede te danken aan de continue drang naar innovatie”, vertelt Bas Ladestein, managing director van elumatec Benelux BV. “We innoveren niet om te innoveren, maar werken nauw samen met onze klanten en luisteren naar hun behoeften. Zo kunnen we steeds weer nieuwe oplossingen ontwikkelen of onze bestaande producten optimaliseren. Met ons omvangrijke assortiment bestrijken we het hele spectrum van gebruikers – van de kleine constructeur tot de industriële profielverwerker.” 

“Ook vandaag introduceren we opnieuw enkele innovatieve bewerkingscentra, elk met hun eigen kenmerken en troeven”, gaat Ladestein verder. “Zo bieden we met de SBZ 125/85 een lange 5-assige gesloten cabinemachine, een populair type systeem omdat het spanen tegenhoudt en geluid beperkt. Met de 3-assige SBZ 118 mikken we specifiek op het segment van de starters en kleine maakbedrijven.” 

De materiaalklem bij SBZ 125/85 schakelt automatisch tussen de laad- en de bewerkingspositie.

SBZ 125/85: een gesloten cabinemodel

Het profielbewerkingscentrum SBZ 125/85 is een gesloten cabinemachine met een werklengte van 8 m en vijf CNC-assen, die twee kleinere machines kan vervangen door middel van dynamisch pendelbedrijf. elumatec heeft rekening gehouden met de feedback van klanten om de ergonomie, de toegankelijkheid en de insteltijden te optimaliseren. De bewerking van aluminium, kunststof en dunwandige staalprofielen wordt zo nog rendabeler en rationeler, constateert Ladestein. 

“Dit bewerkingscentrum heeft een freesbereik van 8245 millimeter op de X-as, 300 millimeter op de Y-as en 230 millimeter op de Z-as. Het is uitgerust met een freesspindel met een toerental tot 20.000 toeren/minuut en een automatisch magazijn met twaalf posities. De materiaalklem schakelt automatisch tussen de laad- en de bewerkingspositie. Dergelijke cabinemachines zijn populair omdat ze spanen tegenhouden en lawaai reduceren. De nieuwe roterende bedieningsconsole, de technologie voor snellere gereedschapswissels en de flexibel programmeerbare laser voor de bewaking van de veiligheidszone tijdens de werking van de machine zijn bijkomende kenmerken die van deze SBZ 125/85 opnieuw een belangrijke uitbreiding van ons portfolio maken.” 

De SBZ 125/85 heeft een freesbereik van 8245 mm (X), 300 mm (Y) en 230 mm (Z) en is uitgerust met een freesspindel met een toerental tot 20.000 toeren per minuut.

SBZ 118: een instapmodel

Elumatec denkt ook aan starters of kleinere maakbedrijven. Die zijn immers vaak op zoek naar een klein en compact systeem met alle noodzakelijke functionaliteiten voor hun toepassingen en dat tegen lagere instapkosten. “Met het innovatieve 3-assige profielbewerkingscentrum SBZ 118 met optionele 5-zijdige bewerking speelt elumatec daar perfect op in”, stelt Ladestein vast. “Dit extreem compacte systeem heeft een bewerkingslengte van 3200 millimeter, een freesbereik van 230 millimeter en 230 millimeter in respectievelijk Y- en Z-as en is uitgerust met een spindel met een vermogen van 5 kilowatt en een toerental tot 24.000 toeren per minuut. Zelfs bij hoge snelheden blijven nauwkeurige bewerkingen gegarandeerd.” 

“Hoewel deze machine een minimale footprint heeft, biedt ze toch de volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken. De geautomatiseerde CNC-bewerkingen worden uitgevoerd tot maximaal vijf zijden met een optionele haakse freeskop en een raveelfrees. De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel, de in de hoogte verstelbare bedieningsconsole en de verrijdbare vijfvoudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort. De nieuwe doorzichtige beschermkap en de bediening van de materiaalklemmen via een draadloze drukknop garanderen te allen tijde een veilige werking, zelfs voor grotere machinebedienaars. Een servicedeur aan de zijkant vergemakkelijkt het instellen en onderhoud van de machine.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details