Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘EFFICIËNTE DE ZON WEREN MET TEXTIELSCREENS’

‘EFFICIËNTE DE ZON WEREN MET TEXTIELSCREENS’

Als de zon schijnt, neemt de vraag naar intelligente zonwering toe. Die moet het daglicht efficiënt gebruiken, binnenruimtes aangenaam koel houden en een lange levensduur hebben. “Met de heroal VS Z zipscreen en de bijbehorende systeemvarianten heroal VS en heroal VS C biedt heroal zonweringsystemen aan om aan deze eisen te voldoen”, zegt Wouter Kamphuis, salesmanager bij heroal Nederland BV. Ze zijn zowel geschikt voor grote utiliteitsgebouwen als voor particuliere woningen en appartementen. 

De heroal VS Z weert direct zonlicht zonder het daglicht volledig te blokkeren. 

Het heroal VS Z zipscreensysteem is volgens Kamphuis een veelzijdige, textiele zonwering. “Door het zonlicht te reflecteren, zorgt de heroal VS Z voor een vermindering van de inval van zonnestraling tot wel 100%, zonder dat de toetreding van natuurlijke daglicht verloren gaat. De uv-straling wordt zelfs tot 100% gefilterd. Zo zorgt het systeem op warme dagen voor aangenaam leefomstandigheden binnen en schept het de mogelijkheid om het binnenklimaat te reguleren. De hoge windstabiliteit maakt de heroal VS Z tot een bijzonder duurzaam en robuust systeem. Bovendien zorgt het rondom gesloten doek ervoor dat insecten worden geweerd.”

Duurzame systeemoplossing met flexibele ontwerpvrijheid

“Met het heroal VS Z zonweringsysteem zijn de ontwerpmogelijkheden nagenoeg onbeperkt”, weet Kamphuis. “De reden is dat de textiele zipscreen verkrijgbaar is in een breed scala aan stoffen, kleuren, ontwerpen en mate van lichtdoorlaatbaarheid, van ondoorzichtig tot transparant.” Op aanvraag zijn ook pvc-vrije stoffen leverbaar. Omdat het doek – afhankelijk van de gekozen stof – is gemaakt van gecoat glasvezel of polyester met hoge een treksterkte is het water- en vuilafstotend, ademend en uv- en schimmelbestendig. “Het is daarmee een oplossing die zorgt voor duurzaamheid en een grote mate van functionaliteit op de lange termijn.” Om de kleur van het zonweringsysteem te laten matchen met de gebouwschil, kunnen de aluminium geleiderail, de kast en de onderlijst van de heroal VS Z in de fabriek naar wens van de klant worden voorzien van poedercoating in elke RAL kleur, de exclusieve kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier of de innovatieve heroal SD oppervlakteafwerking. “Op deze manier kunnen alle voordelen van de heroal hwr-poedercoating optimaal worden benut en – samen met de hoge materiaalstabiliteit van de aluminium onderdelen en componenten – bijdragen aan de levensduur van het systeem”, aldus Kamphuis. Zelfs met grote oppervlakken tot 6 m breed en met een oppervlakte tot 15 m2, is de heroal VS Z volgens Kamphuis windstabiel, ook bij windstoten tot 145 km/u. “De windstabiliteit wordt gewaarborgd door het ritssysteem aan de zijkanten dat zorgt voor grip in de geleidingsrails.”

Dankzij de geringe oproldiameter kan de heroal VS Z volledig in het heroal C 50 gevelsysteem worden geïntegreerd, waardoor het geheel verborgen is. Alleen als het nodig is, komt het tevoorschijn en wordt het gebouw effectief beschermd tegen de zon van buitenaf. De besturing van de screens gebeurt handmatig, draadloos met een afstandsbediening of volledig automatisch. Integratie in een smart home-systeem is mogelijk, wat zorgt voor extra bedieningsgemak. Om een optimale zonwering en lichtregulatie te realiseren, zijn zon- windsensoren beschikbaar.

Bij het heroal VS zonweringsysteem wordt de screen uitsluitend via de onderlijst geleid.

Systeemvarianten

Een basisvariant van de heroal VS Z is het heroal VS zonweringsysteem. In tegenstelling tot het heroal VS Z zipscreensysteem wordt het screendoek bij de heroal VS uitsluitend geleid door de onderlijst. De zijgeleiding middels ritsen ontbreekt, waardoor dit systeem met name geschikt is voor situaties waar de windbestendigheid niet van belang is.

Het heroal VS C zonweringsysteem wordt geleverd met een geavanceerde kabelgeleiding. Deze variant is vooral geschikt voor ramen en gevels met smalle profielen. “Het slanke uiterlijk van het systeem en de hoogwaardige, minimalistische roestvrijstalen kabels zijn in overeenstemming met de vormgeving die heroal nastreeft”, aldus Kamphuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details