Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Eerste paal voor nieuw bedrijfscomplex van Metaalwarenfabriek Metacon B.V.

Eerste paal voor nieuw bedrijfscomplex van Metaalwarenfabriek Metacon B.V.

Metacon, opgericht in 1927, heeft in de aanloop naar één complete nieuwbouw nu de eerste paal geslagen voor haar derde bedrijfspand van enige importantie. Deze nieuwe, kolossale bedrijfshal heeft alleen al aan werkvloeroppervlakte 11.500m2. Aan entree, kantoren, showroom en kantine e.d. (het aanpalende gebouw rechts bovenaan) wordt er 1.550m2 bebouwd.

Samen met het enorme onderheide parkeerterrein beslaat het fabrieksterrein ruim twee hectare. Gesitueerd op een prima A2-zichtlocatie op industrieterrein Gouwe Park, ten westen van Gouda/Moordrecht, pal aan rijksweg A20 (Rotterdam/Utrecht). Mooi centraal gelegen op Zuidbaan 450 en ook gunstig bereikbaar voor zwaar verkeer. De oplevering is ongeveer november 2019.

Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt waardoor het flink uit zijn jasje is gegroeid en noodgedwongen de expansiedrift nauwelijks meer te bedwingen viel.

De onderneming is na deze officiële aftrap nog bijna een jaar grotendeels gevestigd op het nabijgelegen industrieterrein Gouwestroom. Momenteel heeft Metacon nu nog in totaal zeven vestigingen, gevestigd in zowel Gouda als Waddinxveen. In 2010 werd het uitgebreid met nog een exportkantoor in België.

Metacon

Dit alles onder één dak principe krijgt hiermee een nòg grotere efficiency en bereikbaarheid, omdat naast het machinepark tevens alle huidige locaties nog vrijwel als nieuw bestempeld mogen worden. Naast het vele constructiewerk rust Metacon’s grote succes vooral op de exclusieve en vooral innovatieve specialisatie van professionele inbraakwerende rolluiken, brandvertragende industriële (tussen)deuren en allerhande zonweringssystemen. Alles gericht op de zakelijke markt van detailhandel en industrie.

Het bedrijf bezit dankzij een intern kennisplatform dat continu aan innovatie en vergroening werkt vele patenten, keurmerken en certificaten. Dankzij hun praktische ervaring geniet het wereldwijd belangstelling en bevinden opdrachtgevers zich tot in alle uithoeken van de wereld.

Vrij recentelijk werd o.a. een omvangrijke klus in Doha (hoofdstad van Qatar, een Arabisch emiraat in het M.-Oosten) gerealiseerd voor het nieuwe, grote en futuristisch nationaal museum aldaar. Een prestige-object waarin alle specialismen van Metacon de vrije loop kregen, en ze daar ook alles mochten leveren en de montage begeleiden. Wie voor zulke omvangrijke projecten in een vroeg tekenstadium al door architecten e.d. in het hele omvangrijke en gecompliceerde proces ingeschakeld wordt, geniet in het vak een verdiende naam van faam. Door deze wereldwijde export en montage inclusief de huidige reputatie van optimaal duurzaam en veilig bouwen, kan algemeen directeur Vincent Vergunst toekomstgericht investeren in de verdere groei en bloei van dit mooie bedrijf. Het verschaft momenteel aan zo’n honderd vaste medewerkers werk. Ook om de unieke interne scholing en drastische milieumaatregelen staat Metacon alom bekend.

In deze nieuwe locatie worden nu de laatste innovaties met name als groene koploper in duurzame fabricage-energie verwerkt.

De inmiddels alweer enige tijd gepensioneerde vader Cock is nog relatief vaak actief zonder zijn zoon voor de voeten te lopen. M.a.w. inmiddels uitsluitend nog achter de schermen. Assisteert waar nodig bij belangrijke beslissingen. Hij kan in het bijzonder ook met deze bekroning van zijn levenswerk tevreden terugkijken. Onder grote belangstelling werd de officiële eerste paal door een enthousiast publiek gadegeslagen.

Er zullen nog bijna 4000! palen volgen voor de fundering van de gebouwen, tevens nog voor de werkvloer en de parkeerplaatsen. Na een supersnelle verdwijning in het moerassige laagveen werd hiervoor enthousiast juichend geapplaudisseerd.

Metacon

Metacon

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details