Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een overkapping is een ‘groeiproduct’
(Collectie Verano®.)

Een overkapping is een ‘groeiproduct’

2023 bewijst de functionaliteit van de terrasoverkapping

Laten we hartje winter even buiten beschouwing laten, want dan zitten de meeste mensen liever onder de kerstboom dan onder de terrasoverkapping. Maar de rest van dit jaar tot nu bewijst het nut van een terrasoverkapping. Zon, warmte, hitte, regen, wind… Behalve sneeuw hebben we alles wat een terrasoverkapping nuttig kan maken wel zo’n beetje gehad. 

Het voorjaar was niet geweldig. Dan is een terrasoverkapping handig om toch even beschermt tegen de elementen buiten te kunnen zitten. Juni was vervolgens bloedjeheet. De mussen vielen dood van het dak. Alleen al daarvoor is een overkapping handig: geen mussen op je kop! Maar alle gekheid op een stokje, ook dan zijn mensen graag buiten. Een lamellendak op de ventilatiestand is dan een perfecte oplossing: de zon weren, maar toch ventilatie. Als de eindgebruiker een overkapping met een glazen dak heeft, kan een geïntegreerde zonwering helpen. 

Dat is het leuke van een overkapping. Er zijn tal van mogelijk­heden om ze naar wens vorm te geven óf aan te passen en uit te breiden. Dat laatste is heel interessant, zowel voor de eindgebruiker als de zonwering- of overkappingenspecialist. Een overkapping is een ‘groeiproduct’. Tenzij de eindgebruiker met de ‘top of the bill’ begint, met een overkapping die helemaal af en compleet is, zijn er tal van mogelijkheden om de overkapping voor de eigen situatie te optimaliseren. Screens om een laagstaande zon, wind of inkijk te weren, verlichting voor als het buiten schemerig wordt, warmte­stralers voor als later op de avond en/of later in het jaar frisjes wordt, glazen wanden om een tuinkamer te kunnen maken enzovoort, enzovoort. Op die manier kan een overkapping tot in lengte van jaren functioneel blijven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details