Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een nieuwe norm in draadloze motoren

Een nieuwe norm in draadloze motoren

Vooruitstrevende technologie van BREL

Binnen de zonweringwereld wordt al jaren onderscheid gemaakt tussen draadloze radiomotoren en bedrade motoren. Uiteraard wordt dan gerefereerd aan de besturing: in het eerste geval wordt de motor met een draadloze hand- of wandzender bediend, in het tweede geval met een conventionele schakelaar. Maar écht draadloos is het niet, want er moet altijd nog een weg worden gevonden om de voedingskabel aan het stroomnet te hangen.

Dankzij vooruitstrevende technologie kan het bij BREL echter wél 100% draadloos. Bij BREL Nederland BV worden volgens Erik Budding overuren gedraaid om te voldoen aan de vraag naar motoren met een interne accu. “Ze zijn niet aan te slepen”, vertelt hij. “Onze motoren met ingebouwde accu en meegeleverd zonnepaneel zijn ontdekt door de markt. In korte tijd is deze motor van nicheproduct naar absolute hardloper gegaan.”

Overzicht van toepassingen.

Overzicht van toepassingen.

 

De kat is inmiddels uit de boom gekeken

“De Nederlandse zonweringmarkt is behoudend en voorzichtig”, antwoord Budding op de vraag waarom het even duurde voordat de markt dit nieuwe concept heeft opgepakt. “Eerst heeft men moeten wennen aan BREL als volwaardig motormerk, maar dat station is gepasseerd. Onze motoren doen qua kwaliteit niet onder voor motoren van de grote merken. Gewoon een betrouwbaar product met een goede service. Voor binnenzonwering leveren we al zes jaar betrouwbare accumotoren aan alle grote fabrikanten en merken.”    

“Kijken we naar accutechnologie voor motoren in buitenzonwering, dan zie je dat daar veel vooroordelen over bestaan”, vervolgt Budding. “We hebben echter goede klanten die altijd bereid zijn om innovaties als eerste te proberen. Hun berichten over de accu-motoren met zonnepanelen logen er niet om: een probleemloos product met een scala aan nieuwe mogelijkheden. We hebben de verkoop langzaam op gang zien komen en vervolgens als een trein vaart zien krijgen. Inmiddels moeten we hard rennen om de voorraad op peil te houden!”

ble35-10-vrijstaand-kopieren

BREL draadloze motor met ingebouwde accu.

 

Ideaal voor screens en rolluiken

De BREL motoren voor buitenzonwering met ingebouwde accu en zonnepaneel kunnen worden geleverd in een variant van 3 Nm (28 rpm),

10 Nm (9 rpm) en 20 Nm (9 rpm), met adapters en meenemers voor zowel screens als rolluiken. “Met deze sterktes dekken we bijna alle huis-tuin-en-keukenmaten af”, aldus Reinoud Arts van BREL Nederland. “Iedere screen of rolluik beschikt dan over een eigen zonnepaneeltje met voldoende overcapaciteit om de lading in de motor op peil te houden.” Ook aan het montageframe van het zonnepaneel is aandacht besteed. “Natuurlijk ziet een kast met een zonnepaneel erop er anders uit, maar het leuke is dat mensen zonnepanelen als iets positiefs ervaren”, constateert Arts. “Dat er niet meer naar binnen hoeft te worden geboord voor de stroomkabel is voor de meeste consumenten een doorslaggevende factor in de keuze. Daar komt bij dat in onze motoren de accu geïntegreerd zit in de buis van de motor, dus niet extern, zoals je ook wel ziet.”

Kijkend naar de mogelijkheden die ontstaan door de toepassing van deze 100% draadloze motoren, dan vallen er volgens Erik Budding twee erg op. “Het is nu mogelijk om volledig elektrisch bedienbare rolluiken en screens op openslaande tuindeuren te monteren. Geen gerommel meer met tourniquetdoeken of handbediende screens op de deuren met in de wind fluitend optrekband. Gewoon netjes elektrisch bediend, op afstand.”  υ

“Problemen ontstaan vaak ook als producten op aluminium of kunststof kozijnen moeten worden gemonteerd”, gaat Budding verder. “Een 220 V kabel moet dan omgeleid worden omdat door het kozijn boren niet kan omdat het een isolatieprobleem oplevert en/of omdat daarmee de garantie op het kozijn vervalt. Screens en rolluiken met accumotoren kun je echter probleemloos op dit soort kozijnen toepassen.”

“Een ander voordeel van de motoren met ingebouwde accu is dat de klant niet meer thuis hoeft te blijven voor de montage. De monteurs hoeven immers niet meer binnen te zijn voor de stroomaansluiting en kunnen de afstandsbediening na montage eenvoudigweg in de brievenbus deponeren.”

Raemakers Rolluiken en Zonweringen

Geen enkel gat meer boren voor een kabel. (Beeld: Raemakers Rolluiken en Zonweringen.)

 

Blijven doorontwikkelen

En de volgende innovaties staan alweer op stapel licht Reinoud Arts toe. “We werken nu aan een motor op accu met een trekkracht van 40 Nm, maar die heeft meer tijd nodig omdat er bij de ontwikkeling complexe zaken meespelen. Maar als deze versie er echter is, gaan er voor de vakhandel weer nieuwe deuren open.”

“We zijn trots op onze innovatieve producten en leveren daar onze persoonlijke aandacht en service bij”, gaat Arts verder. “Het comfort moet overigens niet alleen bij de eindgebruiker te liggen, maar zeker ook bij onze klanten. Een mooi voorbeeld daarvan is het vlaggetje met QR-code dat om de antennekabel van de motoren zit. Wie de code scant, wordt meteen doorgelinkt naar ons YouTube kanaal voor instructies over het afstellen van de motor.”

Verder heeft BREL hard gewerkt aan een nieuwe Brel Home site, waarmee de klant nog beter ondersteund wordt. “Onze draadloze motoren kunnen uiteraard worden bediend via de BREL Home app, met toevoeging van de BREL Home hub. Dankzij onze laatste ontwikkelingen zijn we toekomstbestendig en kunnen we instaan voor de kwaliteit van de materialen”, zegt Budding tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details