Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Lewens Markisen uit Ludwigslust viert 25-jarig bestaan met bezoekers uit heel Europa!
Het nuttige met het aangename verenigd: productpresentaties maakten ook deel uit van het jubileumprogramma.

Lewens Markisen uit Ludwigslust viert 25-jarig bestaan met bezoekers uit heel Europa!

Uit alle hoeken van Europa waren honderden belangstellenden op 28 september afgereisd naar Ludwiglust in Duitsland om directie en medewerkers van zonweringfabrikant Lewens Markisen te feliciteren met het 25-jarig bestaan. Van eindklanten tot dealers en vakhandel én zelfs de internationale pers was aanwezig. Tijdens de feestelijke – en overigens ook zeer zomerse! – dag bleek de waardering voor het jubilerende Duitse bedrijf groot. Eigenlijk is dat geen wonder. Een kwart eeuw innovatie en inspiratie bewijst het bestaansrecht van Lewens Markisen. De huidige positie belooft daarom veel voor de toekomst en ook in Nederland heeft het bedrijf ondertussen een sterke positie opgebouwd.

Er viel ook wat te winnen: een Smart, een scooter en een droomreis naar de Dominicaanse Republiek.

Natuurlijk had de organisatie van het jubileumfeest haar kans gegrepen om alle bezoekers en genodigden alles te laten zien waar Lewens voor staat en hoe binnen het bedrijf wordt gewerkt. Er stonden leerzame rondleidingen door alle hallen op het programma, waardoor de bezoekers alle stadia van de indrukwekkende productieprocessen van dichtbij konden zien. De gasten uit Nederland kregen overigens in iedere hal extra informatie van een bevlogen Marc Smeets, exportmanager voor Noordwest- en Zuid-Europa. 

Van de doekafdeling en het centrale magazijn tot aan de hal waar de glasdaken worden geassembleerd, alles werd getoond. De glasdaken worden overigens voor aflevering volledig gemonteerd om er 100% zeker van te zijn dat alle onderdelen passen en het dak compleet is. Daarna worden ze weer gedemonteerd en klaar gemaakt voor verzending. Volgens Marc Smeets is die werkwijze het bewijs dat in Ludwigslust het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat niets aan het toeval wordt overgelaten. 

Op verschillende plaatsen in de bedrijfshallen waren activiteiten.

Hoge kwaliteitsnormen

Dat geldt ook voor de hal waar de poedercoating wordt aangebracht. Ook daar zijn hoge kwaliteitsnormen de standaard. Indrukwekkend zijn de kwaliteitschecks. Voordat de producten de hal verlaten, op weg naar de vakhandel en daarna de eindgebruiker, wordt alles getoetst en getest. Opvallend is ook de efficiëntie waarmee op de centrale inpakafdeling wordt gewerkt. Ook daar veel focus want de transporten gaan werkelijk in alle richtingen, door heel Europa. 

Op veel van de bezoekers maakte ook de grootte van het bedrijfsterrein indruk. Natuurlijk wist iedereen wel dat het bedrijf groot is, maar om het dan ook nog eens in het echt te zien, werd door velen toch wel als bijzonder ervaren. Zoals een van de gasten grappend aan het slot van een van de rondleidingen opmerkte: “Eigenlijk is er in al die jaren een compleet ‘Lewens-dorp’ in de gemeente Ludwigslust ontstaan!” 

De medewerkers van Lewens Markisen waren er vanzelfsprekend ook allemaal bij en waar bezoekers ook kwamen tijdens de rondleidingen, de medewerkers vonden het allemaal leuk én eervol om het gesprek aan te gaan. Alle vragen konden worden gesteld en werden met passie én kennis van zaken beantwoord. 

Naast de rondleidingen en de presentaties was er ook gedacht aan zaken als eten en drinken en live muziek. De gasten hoefden zich dus niet te vervelen! Ook leuk waren de mooi ingerichte stands van enkele leveranciers van Lewens, die tijdens het jubileumfeest ook hún verhaal konden vertellen! Kortom, een prachtige dag waarbij Lewens Markisen aan ieder detail veel aandacht had besteed.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details