Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Duurzaamheid als constante verandering van spijs…
Collectie SUNWAY®.

Duurzaamheid als constante verandering van spijs…

Made to last, ook al waren ze misschien een beetje verkleurd door de zon die er decennialang op had geschenen. Maar zo werkt het al lang niet meer. Vanuit een oogpunt van duurzaamheid: jammer! Vanuit het oogpunt van de (binnen)zonweringspecialist: gelukkig maar! 

De markt is voortdurend in beweging. Nieuwe trends, nieuwe kleuren, nieuwe designs enzovoorts. Ontwikkelingen op het gebied van motorisering en bedieningsgemak. De consument wordt op tal van manieren verleid om te vernieuwen en te vervangen. Verandering van spijs… 

Om tegemoet te komen aan het stijgende bewustzijn dat we goed moeten zorgen voor onze planeet, gaan steeds meer fabrikanten ertoe over om duurzaamheid te propageren. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Er worden steeds meer duurzame grondstoffen gebruikt. Doek uit gerecyclede petflessen, gerecycled aluminium, duurzaam gekweekt hout, natuurlijke producten als bamboe, recyclebare doeken en voor de aandrijving een motor die gevoed wordt door een zonnepaneeltje. 

In dit Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie zijn daar ook weer de nodige voorbeelden van te zien. Een bedrijf als VALO profileert zich met Europese productie uit Europese materialen. Verano® heeft houten jaloezieën, Luxaflex® gebruikt gerecycled aluminium, Sea-Tex™ uit gerecycled oceaanplastic en bamboe, BECE gebruikt ook gerecycled aluminium, Coulisse heeft het EcoLuxury label en SUNWAY® gebruikt FSC® gecertificeerd hout en ook Sea-Tex™. Veel aandacht voor duurzaamheid dus. 

En dat terwijl raamdecoratie en vooral binnenzonwering sowieso al duurzaam is. In de winter isolerend, in de zomer de opwarming tegengaand, waardoor de koelbehoefte wordt verlaagd. Duurzaamheid is een belangrijk thema en dat gaat zo snel niet veranderen. Het lijkt erop dat de zonwering- en raamdecoratiesector dat heel goed heeft begrepen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details