Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Duurzaam rolgordijnsysteem Kvadrat Shade Minimal toegevoegd aan de Kvadrat Shade-familie’
Kvadrat Shade Minimal in een kantooromgeving.

‘Duurzaam rolgordijnsysteem Kvadrat Shade Minimal toegevoegd aan de Kvadrat Shade-familie’

Minimal is een door Ronan & Erwan Bouroullec ontworpen rolgordijn voor ‘het ultieme minimale’. De minimalistische, industriële uitstraling past volgens Erwan Bouroullec naadloos in de meeste ruimtes. “Het kernelement van dit rolgordijn is een innovatieve beugel die uit een stuk gevouwen staal is vervaardigd. Toen ik Minimal ontwierp heb ik het ontwerp helemaal uitgekleed. De schoonheid zit in de weinige componenten die met elkaar in balans zijn. Een systeem dat zichzelf uitlegt aan de gebruiker, sterk en helder. En Minimal beperkt niet alleen het materiaalgebruik tot een minimum, het is ook duurzaam en eenvoudig te monteren, installeren en gebruiken.” 

Duurzaamheid

“Dankzij het beperkte materiaalgebruik is de carbon footprint van dit product relatief laag”, vertelt Lindsay Hovenier, Coördinator R&D en Expert Centre bij Kvadrat Verosol. “Door het rolgordijn uit te voeren met een gemetalliseerd textiel van Kvadrat Verosol kan bovendien op jaarbasis tot 25% aan energie worden bespaard. Onze gemetalliseerde binnenzonwering zorgt er namelijk voor dat het in de zomer binnen koel blijft en in de winter aangenaam warm. Dankzij de gemetalliseerde laag wordt verblindend zonlicht buiten gehouden, terwijl je optimaal blijft genieten van het uitzicht en voldoende daglicht. Bovendien maakt de aluminium laag inkijk overdag onmogelijk.” 

Detailbeeld van de Kvadrat Shade Minimal.

Om architecten en designers te ondersteunen in hun streven naar duurzame doelen lanceert Kvadrat Shade een online tool waarmee gemeten kan worden hoe lang het duurt totdat het punt van carbon neutraal break-even is bereikt met een product uit de Kvadrat Shade collectie.

Keuzevrijheid

De Minimal beugel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en in de drie maten S, M en L. Hij is geschikt voor alle beschikbare bedieningsopties: ketting, de gepatenteerde Twin Pull en gemotoriseerd. Voor een snelle en veilige installatie zijn profielen in aangepaste breedtes beschikbaar voor de S- en M-systemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details