Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Dubbel voorbereiden. Proactiviteit van de producenten en dealers van insectenwering gevraagd
Collectie Aurora.

Dubbel voorbereiden. Proactiviteit van de producenten en dealers van insectenwering gevraagd

Door de koude en de nattigheid in het begin van april ontstaat al snel de indruk dat het voorjaar slecht is. Dan is alweer vergeten dat maart een recordaantal zonuren liet zien. Het slechte weer begin april – er is zelfs nog sneeuw gevallen, die bleef liggen – nodigt de consument natuurlijk niet uit om richting zonweringdealer te sprinten om insectenwering te bestellen. Maar iedereen in de branche weet dat als de temperaturen omhoogschieten – zoals in de tweede week van april – en de overlast door insecten er opeens is, de vraag ook weer gaat pieken. Voor producenten en dealers zou een gelijkmatigere verdeling van de vraag natuurlijk fijner zijn. 

De hordeur is in kleur perfect afgestemd op het kozijn en de buitendeur. (Beeld: Lisa Steinkopf)

In deze Z&R een interview met Patrick van Loosbroek, CEO van Unilux en dus een van de ‘grote mannen’ in insectenwerend Nederland. Hij vertelt hoe Unilux zich voorbereid op de pieken en dalen in de vraag naar hun producten. Andere producenten proberen dat natuurlijk ook. Unilux streeft ernaar – en slaagt daar doorgaans ook in – om de levertijden in rustige en drukke tijden gelijk te houden. Een voorbeeld van proactiviteit. 

Maar er is ook een andere vorm van proactiviteit, namelijk om te proberen de vraag beter te spreiden. De eindgebruiker moet worden gestimuleerd om ook proactief te worden en zijn insectenwering op tijd te bestellen, en niet pas als de overlast er is. Een mooie taak voor producenten en dealers, die een brede, collectieve aanpak vereist. Producenten en dealers kunnen er in hun werkgebied iets aan doen, maar beter zou het zijn als die taak gezamenlijk zou worden opgepakt. Een mooi project voor de toekomst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details