Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Driekleur-Besturingen: ‘Een goede besturing is het kloppend hart van goed werkende zonwering’

Driekleur-Besturingen: ‘Een goede besturing is het kloppend hart van goed werkende zonwering’

Bovenstaande opmerking gaat in het bijzonder op voor (vol)automatische besturingssystemen voor zonwering die worden toegepast binnen de utiliteit. De kennis van de meeste zonweringspecialisten heeft meestal betrekking op installaties voor de particuliere sector.

Bij utiliteitsprojecten wordt er om andere kennis gevraagd, omdat de besturing van zonwering daar vaak onderdeel is van een gebouwbeheersysteem, het aantal zonweringen dat moet worden aangestuurd groter is en het oppervlak waarbinnen de schermen zich bevinden veel groter is. Zelfs voor doorgewinterde projectzonweringbedrijven vormt het installeren, inregelen en onderhouden van projectbesturing een terugkerend probleem. Gelukkig is er hulp vanuit professionele hoek. 

Redder in nood

“We opereren in een nichemarkt”, opent Jan Smit, Business Manager bij Driekleur-Besturingen het gesprek. “We zijn een nieuwe speler binnen de utiliteit en leveren als diensten het adviseren, installeren, technisch beheren en onderhouden van (vol)automatische besturingssystemen voor zonwering.” Door de toenemende complexiteit van zonweringbesturing en gebouwbeheer kan een zonweringleverancier zich stuk lopen op de materie, constateert Smit. “Wanneer je eenmaal in de problemen zit, kom je vaak in een neerwaartse spiraal terecht. Driekleur-Besturing is dan vaak de redder in nood van zonwerend Nederland!” 

Driekleur-Besturingen werkt met gecertificeerde E-installateurs en monteurs die hun wortels hebben in de zonweringwereld. “Wij nemen de scheiding weg tussen elektrotechniek, ICT en zonweringtechniek, door goed samen te werken”, legt Smit uit. “Dat werkt sneller, efficiënter en uitermate doeltreffend. Tijd is immers geld. Bij een complexe besturingsinstallatie is het voor het zonweringbedrijf fijn dat het first time right percentage hoog ligt en er geen kopzorgen over zijn. Daarom komt Driekleur-Besturingen in beeld, niet als concurrent van het leverende zonweringbedrijf, maar als volwaardig partner. Die gebundelde kracht zorgt voor succes op alle fronten. We leveren dan ook nooit rechtstreeks bij de eindklant, maar treden alleen maar op in commissie.” 

Een Somfy Animeo IB+ installatie

Ook hardware wordt geleverd

Naast het bieden van bovengenoemde diensten, levert Driekleur-Besturingen desgevraagd ook de benodigde hardware. Smit en zijn team zijn daarbij niet merk-gebonden. “Zo hebben we onder andere Somfy, Tedsen en Elero in ons leveringsprogramma, maar we kunnen veel meer leveren. Ons netwerk in de wereld van de zonweringmotorisering en -besturing is groot. Wij opereren volledig merkonafhankelijk en kunnen om die reden ook een onpartijdig advies uitbrengen wanneer een installatie niet werkt of wanneer men vraagt om advies voor een nieuwe installatie. Daar ligt nog een ijzersterk punt van Driekleur-Besturingen: we ontwerpen ook installaties. Dat kunnen we doen omdat onze technische kennis verder reikt dan wat er binnen de zonweringwereld gebeurt. Je ziet dat er op het gebied van gebouwbeheersystemen een verschuiving heeft plaatsgevonden van werktuigbouwkundige installaties naar pure ICT. Dankzij onze expertise kunnen we ICT-matig denken binnen de kaders van projectzonwering. We leveren de benodigde hardware en knowhow en verzorgen de koppeling met het gebouwbeheersysteem. Het inregelen wordt gedaan door daartoe bevoegde bedrijven. Om goed te kunnen communiceren met andere betrokken partijen binnen de opzet van het gebouwbeheersysteem, moet je hun taal spreken. Dat doen we.” 

Werkwijze

De diversiteit aan bestaande besturingssystemen is enorm groot. “Als Driekleur-Besturingen zijn we uniek in onze werkwijze, omdat we ieder merk en type besturing accepteren”, aldus Smit. “Zo’n 90% van het werk dat we verrichten betreft overigens onderhoud en het oplossen van storingen. Bij onderhoud keuren we soms een installatie af en adviseren we om over te gaan tot vervanging. Met een goede rekensom maken we dan inzichtelijk dat dat juist kostenbesparend werkt. Sowieso kunnen klanten ons bellen om ergens een situatie in kaart te brengen. Om de drempel laag te houden, doen we dat tegen een zeer aantrekkelijk tarief. We brengen daarna een conditie- en adviesrapport uit, zodat de opdrachtgever exact weet wat de stand van zaken is. Als er motoren moeten worden vervangen of bekabeling aangelegd, dan nemen wij daarvoor respectievelijk de zonweringspecialist of de E-installateur in de arm.” 

Vaak werkt het ook omgekeerd, besluit Smit. “Dan wordt Driekleur-Besturingen door een E-installateur ingeschakeld. Het mooie van werken in partnerschap is dat je elkaars ambassadeur bent, met een en hetzelfde doel: zorgdragen voor een goed werkende zonwering, die probleemloos wordt aangestuurd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details