Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DOCO International en Seculux Automation Systems
Toegangscontrolesystemen voor een sectionaalpoort bestaan uit diverse systeemonderdelen.

DOCO International en Seculux Automation Systems

‘Kruisbestuivingen maken ons enorm sterk’

DOCO International en Seculux Automation Systems hebben manieren gevonden om elkaar te versterken via de SOMMER Group en de familiaire industriële holding INITIUM. “Dankzij de verschillende kruisbestuivingen maken onze bedrijven elkaar enorm sterk”, zegt marketingverantwoordelijke Miriam Beaulen van Seculux. 

Met het modulaire systeem biedt leverancier van deurcomponenten en -systemen DOCO International een oplossing voor de meest uiteenlopende industriële en residentiële inbouwsituaties. De introductie van voorgespannen trekveren heeft ervoor gezorgd dat het complete HOME-X-systeem nog eenvoudiger en sneller te installeren is, omdat deze veren het optillen van het deurblad een stuk lichter maken. De verkoop van zijn producten in de Benelux verzorgt DOCO echter niet zelf; het bedrijf laat zich vertegenwoordigen door Seculux. “Wij richten ons op de ontwikkeling en verkoop van de deurcomponenten en -systemen ten behoeve van sectionaalpoorten”, legt commercial manager Peter Lacroix van DOCO International uit. “Seculux is voor ons een belangrijke partner, omdat het zorgt voor de totaaloplossing voor onze klanten door integratie van automatisatieproducten met onze deursystemen.”

Seculux verkoopt voornamelijk garageaandrijvingen, schuif- en draaihekaandrijvingen en toegangscontrole en heeft hiermee een stevige reputatie opgebouwd bij installateurs, fabrikanten en handelaren in de Benelux. “Daarbij luisteren we goed naar onze klanten”, geeft Miriam Beaulen aan. “Naar aanleiding van hun vragen ontwikkelen wij ook producten die voldoen aan de meest kritische eisen. Een mooi voorbeeld hiervan is de industriële schuifhekaandrijving ULTIMUS.” 

Kruisbestuivingen

DOCO International en Seculux Automation Systems hebben manieren gevonden om elkaar te versterken via de SOMMER Group en de familiale industriële holding INITIUM. “Dankzij de verschillende kruisbestuivingen maken onze bedrijven elkaar enorm sterk”, vertelt Beaulen. De stevige reputatie heeft Seculux ook te danken aan INITIUM, de holding waar het automatiseringsbedrijf inmiddels zo’n vijf jaar onderdeel van uitmaakt. “Dit biedt vele voordelen, vervolgt Beaulen. “Via INITIUM worden onze producten ook toegepast bij de industriële aandrijvingen van GMF en Entrya Technologies, die ook deel uitmaken van deze holding.” 

DOCO International zelf is sinds 2013 onderdeel van de SOMMER Group, waaronder ook andere bedrijven in aandrijftechniek en toegangsdeuren vallen. “De basisgedachte achter de SOMMER Group is dat je op de lange termijn alleen succesvol bent als alle leden samenwerken en hetzelfde doel voor ogen hebben”, legt Lacroix uit. “Elk bedrijf binnen deze groep is dan ook een vooraanstaande speler binnen de (sectionaal-)deurenindustrie. Alle kennis wordt gebundeld, zodat we samen de meest hoogwaardige componenten en systemen kunnen ontwikkelen en leveren.” Beaulen voegt toe: “Dankzij onze nauwe samenwerking is ook DOCO International indirect verbonden aan INITIUM. Dit zorgt voor verschillende kruisbestuivingen, die zowel DOCO International als Seculux enorm sterk maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details