Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Dit zijn de 4 raamdecoratietrends voor 2023

Dit zijn de 4 raamdecoratietrends voor 2023

Hardinxveld-Giessendam, 25 januari 2023 – Benieuwd wat de raamdecoratietrends van 2023 zijn? Richelle den Hartog is interieurarchitect bij Luxaflex®®, de marktleider op het gebied van raambekleding. Zij inspireert je met dé trends van het komende jaar en deelt tips om je huis warm of juist koel te houden en een fijne sfeer thuis te creëren.

1. Ook je huis wordt warm door laagjes

Niet alleen jij draagt laagjes om het warmer te krijgen, ook het huis kan warmer blijven door een extra laagje. Het combineren van verschillende soorten raamdecoratie is al een tijdje erg populair, vertelt Richelle. “Layering is niet alleen sfeervol voor in huis, maar ook nog eens voordelig voor de stookkosten. Door gebruik te maken van meerdere producten voor één raam, zorg je ervoor dat de warmte binnenblijft wanneer het buiten koud is. Maar ook tijdens een warme zomer blijft het heerlijk koel binnen met een combinatie van bijvoorbeeld Duette® Shades en gordijnen. Layering draagt bovendien bij aan een betere akoestiek in huis.”

2. Beter voor het milieu

Ook jij kunt je steentje bijdragen in 2023 door te kiezen voor een duurzame stof die bijvoorbeeld gemaakt is van aangespoeld oceaanplastic. Of ga voor houten jaloezieën gemaakt van duurzaam bamboe. Op deze manier zorg je niet alleen voor een fijne en aangename sfeer in huis, maar maak je ook een bewustere interieurkeuze.

3. Met één klik op de knop sfeer

Slimme gadgets in huis zie je nu steeds vaker en raambekleding blijft niet achter. Met het slimme systeem PowerView® Automation bedien je met één druk op de knop op afstand je raamdecoratie. Stel je voor: het is winter en je bent onderweg naar huis. Hoe fijn is het als je ervoor kan zorgen dat de thermostaat omhoog gaat, je raamdecoratie naar beneden gaat en dat wanneer je thuis komt het heerlijk warm en gezellig is? En schijnt ’s zomers het zonnetje en wil je thuiskomen in een koel huis, zorg er dan voor dat je raamdecoratie vroegtijdig naar beneden gaat. Ideaal toch? 

4. All natural of juist opvallend

Richelle vertelt: “We zien bij Luxaflex® dat veel mensen momenteel kiezen voor een rustige basis in huis. Zand- en beigetinten worden gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout, linnen en mooie steensoorten en dit in combinatie met wat groene planten. Onze producten bieden een ruime keuze die goed aansluit bij deze sfeer, denk aan mooie houten jaloezieën of shutters, linnen gordijnen en vouwgordijnen of een mooie groene stof. En dan bedoelen we groen qua kleur, maar ook qua duurzaamheid! Daarnaast zien we dat we niet alleen maar voor rechttoe, rechtaan gaan, maar dat ook de organische vormen steeds meer terugkomen in het interieur.”

“Toch zien we dat kleuren en prints ook nog steeds in trek zijn. Durf dat ook door te voeren in de raamdecoratie. Maak je interieur helemaal af met een print die ook in interieur terugkomt, een rijke stof of een opvallend kleurtje.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details