Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Dimbare verlichting voor meer sfeer in huis

Dimbare verlichting voor meer sfeer in huis

Zo moet je met veel zaken rekening houden, bijvoorbeeld dat op de ene plek een felle lamp beter geschikt is dan op een andere plek. Een flexibele oplossing is dimbare verlichting. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van dimbare verlichting.

Dimbare LED verlichting

Tegenwoordig wordt steeds vaker voor LED verlichting gekozen. Deze verlichting is niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart ook energie en gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen. LED verlichting is daarentegen niet altijd dimbaar, zoals bij conventionele lampen wel het geval is. Je hebt speciale led dimmers nodig om LED verlichting dimbaar te maken en ervoor te zorgen dat de lamp niet kapot gaat. Houd hier bij de aanschaf dan ook rekening mee. Kijk goed of de lamp die je wilt kopen daadwerkelijk te dimmen is door goed de verpakking te lezen. Staat het nergens aangegeven? Dan is de lamp waarschijnlijk niet dimbaar.

De voordelen van dimbare verlichting

Dimbare LED verlichting heeft heel veel voordelen. Zo kun je de lichtsterkte geheel naar eigen wens aanpassen, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid licht hebt. Of je nu gezellig aan het borrelen bent met vrienden of heel hard aan het werk bent. Daarnaast kun je, zoals eerder aangegeven, veel energie besparen met LED verlichting. LED verlichting is wat duurder, maar door de hoeveelheid energie die je ermee bespaart is dit gauw weer terugverdiend. Daarnaast verbruik je nog minder stroom wanneer je de verlichting vaak dimt. Tot slot gaat LED verlichting tot wel negen keer langer mee dan de meeste conventionele verlichting. Ook hier geldt: dim je de lamp vaker, dan kan deze nog langer mee gaan. Zo kun je extra lang genieten van deze sfeervolle verlichting in huis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details