Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Design en veelzijdigheid voor de serre in Monthey

Design en veelzijdigheid voor de serre in Monthey

De Quadra pergola van Gibus past op natuurlijke wijze in de moderne architectuur van een spectaculaire woning en creëert een ongelooflijk aangename buitenomgeving.

Omringd door de prachtige omgeving van de Alpen, op een paar kilometer van het Meer van Genève, is de Zwitserse stad Monthey een klein ijverig en vredig paradijs. Hier stelt het milde klimaat van het gebied u in staat om lange perioden van het jaar buiten door te brengen, op voorwaarde dat u een buitenstructuur heeft die de buitenruimtes kan beschermen tegen zonnestraling en regenval.

Het creëren van een extra ruimte, dankzij een structuur die er voor zorgde om in de buitenlucht te wonen met behoud van comfort, was ook de wens van Yvan Chiapolino voor zijn moderne woning, gelegen halverwege de heuvels, omgeven door groene weiden en de eerste uitlopers van het bos.

 “Het op het zuiden gelegen deel van het huis werd niet beschermd door enige bescherming – legt de eigenaar uit. Ik was al lang op zoek naar een oplossing die zowel een effectieve beschutting tegen de zon mogelijk zou maken, als in het algemeen om meer gebruik te maken van de buitenruimte, vooral in de zomer, maar ik kon het juiste product, dat ook perfect moest integreren met het moderne imago van het huis niet vinden.

Op een dag zag ik een Gibus pergola en wist meteen dat dit precies was wat ik zocht. Het zijn elegante en functionele modellen, gekenmerkt door de kwaliteiten stijl van de beste made in Italy. Ik ben daarom meteen naar een Gibus Atelier gestapt om de beste oplossing te vinden; dankzij het advies van het Atelier kozen we voor de Quadra pergola die met zijn hellende dak vanuit alle gezichtspunten het ideale model leek, ook vanuit esthetisch oogpunt gezien.”

De Quadra pergola werd geïnstalleerd op het platte dak van de kelder, in continuïteit met het woongedeelte op de bovenste verdieping. Boven de natuurlijke houten vloeren beslaat de structuur een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter, toegankelijk via het grote schuifraam van de woonkamer, waardoor een mooie verhouding tussen binnen en buiten ontstaat.

De essentiële en elegante lijnen van Quadra passen perfect in de sobere architectuur van het gebouw en brengen een gevoel van luchtigheid en welzijn over. Dankzij de bijzondere opstelling is de buitenruimte op elk moment van de dag gastvrij en comfortabel en dat gedurende ten minste acht maanden per jaar.

Uitgerust met een draagstructuur in gelakt aluminium met muurbevestiging, heeft de pergola een verschuifbare schuine afdekking (van stof ondersteund door baleinen) waarmee u de uitstraling kunt aanpassen aan de behoeften. De ritsscreen aan de zijkant beschermt tegen nieuwsgierige blikken en de wind. Met de LED-verlichting kunt u de pergola ook ’s avonds gebruiken, waardoor een uiterst aangename omgeving ontstaat. Alle accessoires worden bediend middels een handige afstandsbediening.

“Nu kan ik rekenen op een echte “Zonnekamer” – zegt Yvan Chiapolino – die me in staat stelt om het zomerseizoen te verlengen van maart tot oktober, om me te ontspannen en ervan te kunnen genieten met vrienden en familieleden. Ik ben zeer tevreden over de Gibus pergola, die een uitmuntende oplossing bleek te zijn, niet alleen door de productkenmerken, maar ook door de grote professionaliteit en competentie van het Atelier dat voor de installatie zorgde”.

BOX     Alle comfort binnen handbereik

Quadra is de hellende pergola ideaal voor het benutten van de buitenruimte bij huizen en commerciële ruimtes. Gekenmerkt door een gelakte aluminium structuur, dankt Quadra zijn emblematische verfijning aan het voorframe, verfraaid met een origineel diamantmotief dat onderscheidt door stijl en elegantie. Om een extra esthetische intonatie aan deze pergola te gevenis, afgezienvan de brede veelzijdigheid van kleuren, niet alleen de poedercoating,maar ook het PVC-stoffen doek als hoofdrolspeler het geavanceerde schuine dak. Verduisterend, waterdicht, immuun voor schimmel en meeldauw, zowel bestand tegen UV-stralen, hitte, vorst, slecht weer en temperatuurveranderingen, de stof van deze pergola kan ook worden opgevouwen – met handmatige of gemotoriseerde sluiting – en kan ook reageren op de impulsen van speciale zon- en windsensoren – beschikbaar op aanvraag – liggend of zich vouwend al naar gelang de weersomstandigheden.

Quadra is ontworpen om te integreren in elke architecturale of landschappelijke context en wordt gepresenteerd in een muur-, plafond- of zelfdragende versie (Pavilion-model); voor speciale gevallen, d.w.z. als kleine buitenruimtes moeten worden beschaduwd en beschermd inclusief de ruimte tussen twee gebouwen dicht bij elkaar, kan deze pergola ook worden geïnstalleerd in de muurversie, een modus die een hangende structuur zonder poten biedt, leunend tegen de muren van beide gebouwen waartussen het staat als een visueel verbindingselement.

Voorgesteld met maximale moduleafmetingen van 550 x 600 cm, wordt Quadra ondersteund door massieve aluminium staanders, die de regenwateropvang- en het afvoersysteem bevatten.

De structuur kan ook worden geïntegreerd met verschillende soorten zijsluitingen: ramen, om zelfs in de koudste maanden van het uitzicht te genieten dankzij gehard, extra helder of satijnglas, gecombineerd met een gepoedercoate aluminium structuur met zilver geanodiseerde aluminium rail, uitgerust met een condensatieafvoersysteem en geluidsreductie tot 19 dB;  Click Zip-schermen om te schaduwen, te verduisteren of te beschermen tegen insecten, gekenmerkt door het Mag Lock-vergrendelingssysteem dat de uitzonderlijke spanning van het doek garandeert.

Quadra wordt geproduceerd door Gibus, een van de wereldleiders in de sector outdoor design en zonwering.

Kaart

Opdrachtgever                         Yvan Chiapolino
Plaats                                         Monthey, Zwitserland
Pergola bioklimatologische   Gibus
Model                                        Quadra

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details