Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DEPONTI BLIJFT GROEIEN
Het Deponti lamellendak Pinela Deluxe.

DEPONTI BLIJFT GROEIEN

Met nieuwe producten en door nieuwe markten te benaderen, wil Deponti ervoor zorgen dat het bedrijf de groei die het in het afgelopen jaar heeft gerealiseerd in 2022 doorzet. 

Een crisis beschouwt Deponti als een mooie mogelijkheid. De oprichting van het bedrijf vond plaats ten tijde van de financiële crisis en het afgelopen jaar – midden in de coronapandemie – heeft Deponti zich verder gericht op het Verenigd Koninkrijk als markt. “Ondanks dat het land in een flinke lockdown zat, zijn we erin geslaagd om een uitgebreid dealernetwerk op te zetten”, zegt commercieel manager Thijs van Woensel van de Deponti Group, waaronder Deponti valt. “Daarnaast openen we binnenkort een hub, met een kantoor, een showroom en een voorraadmagazijn, in het plaatsje Rugby. We hebben gemerkt dat zo’n hub prettig werkt. Hiermee kunnen we de Deponti filosofie – een korte levertijd omdat alles uit voorraad leverbaar is – ook in het Verenigd Koninkrijk waarmaken.” 

Ook voor de Duitse markt zit de komst van zo’n hub in de planning, vertelt Van Woensel. “We breiden ook langzaam maar zeker naar het oosten uit. We hebben al accountmanagers en dealers in Duitsland, en ook in Polen en in delen van Bulgarije en Hongarije.” Duitsland is echter enorm groot en het is niet eenvoudig om er zomaar een fijnmazig dealernetwerk met een hoge klantdichtheid op te zetten, meent hij. “Want op die manier werken we. We gaan nu eerst ons team van Duitse collega’s uitbreiden en hopen dan eind volgend jaar Berlijn in zicht te krijgen.” 

Eenvoudiger bestellen

Deponti wil het komend jaar niet alleen geografisch groeien, maar verwacht ook de vruchten te plukken van het online bestelportal dat het voor zijn dealers heeft opgezet. “We hebben in 2021 het portal uitgerold onder onze dealers en het is erg goed ontvangen”, zegt Van Woensel. “Het voordeel van zo’n portal is dat het minder foutgevoelig is. Daarnaast kunnen dealers onze producten eenvoudiger en sneller bestellen.” 

Het distributiecentrum van Deponti is goed ingericht om snel voor die bestellingen te kunnen zorgen. “Als Deponti staan we er bij dealers om bekend te werken vanuit onze voorraad. Dat maakt ons uniek. Daarom beschikken we over een opslagruimte van 15.000 vierkante meter”, aldus Van Woensel. “Bovendien is onze zusteronderneming Mintar het afgelopen najaar naar een andere pand verhuisd, waardoor we nog meer Deponti voorraad kunnen opslaan. Daarnaast werken we ook nog aan uitbreiding van ons kantoorpand, die naar verwachting eind januari wordt afgerond. Ook een ingreep die nodig is om onze groei bij te houden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details