Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De zon gebruiken om de zon te weren
SolarKit SK460.

De zon gebruiken om de zon te weren

SOLAR-OPLOSSINGEN VAN BECKER

Solar-oplossingen voor onder andere zonwering en rolluiken worden snel populairder, een tendens waar een vooraanstaande speler als BECKER Antriebe natuurlijk ook op inspeelt. Solar heeft immers tal van voordelen, waarvan het milieuaspect er een is.

Lichtsensor SC431-II.

Duurzaamheid is in deze tijd een steeds belangrijker aandachtspunt, voor alles en overal, dus ook voor de aandrijving van onder andere rolluiken en screens. Die zoals bekend zelf ook al de duurzaamheid dienen. Een solar-oplossing is een milieubewuste oplossing, want ze is niet afhankelijk van netstroom. De aandrijving wekt middels het zonnepaneel immers zelf de energie op die ze nodig heeft.

De missie van BECKER
Met onze oplossingen willen we de levenskwaliteit van mensen verhogen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de bescherming van hun leefomgeving. Vandaag en in de toekomst. Daarom zetten wij ons in voor energiezuinig wonen, het ontzien van hulpbronnen en klimaatvriendelijke maatregelen. 

SolarKit

Met de nieuwe SolarKit SK460 van Becker kunnen rolluiken en screens via een solar paneel en accu van stroom worden voorzien. De SolarKit is volgens Philippe Goossens van BECKER Benelux een stap in de richting van een hulpbron-efficiënte toekomst op het gebied van de huisautomatisatie. “Door de werking op zonne-energie mogelijk te maken, worden duurzaamheid en innovatie met elkaar gecombineerd.”

De buismotoren voor solar-aandrijving zijn leverbaar in 6 en 10 Nm. Ze zijn standaard voorzien van een geïntegreerde Centronic-ontvanger. Daardoor kunnen deze motoren op dezelfde manier – uiteraard draadloos – worden ingeleerd, geprogrammeerd en bestuurd als de bestaande motoren.

Installatiegemak

Behalve de milieu- en duurzaamheidsaspecten hebben solar-oplossingen natuurlijk als groot voordeel dat ze heel eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Boren en breken om kabels aan te leggen voor voeding en/of bediening is immers niet nodig. Solar-screens of -rolluiken kunnen zelfs worden geïnstalleerd als de bewoners of gebruikers van een huis of gebouw niet aanwezig zijn.

BECKER Benelux noemt de volgende voordelen van (zijn) solar-oplossingen:

  • Toepasbaar voor rolluiken en screens
  • Ondersteuning door sensoren, zowel in de rolluik- als in de screenmodus
  • Meer dan 100 bedrijfscycli met een acculading
  • Aansturing en laadelektronica in de aandrijving geïntegreerd
  • Programmering van twee vrij te kiezen tussenposities mogelijk
  • Blokkeerherkenning
  • Inbraakbeveiliging bij gebruik van omhoogschuifbeveiligingen
  • Minder geluid door soft-start en soft-stop
  • Mogelijkheid om een koppeling te maken met zon- en windsensoren

“wie meer informatie wil over de SolarKit van BECKER Antriebe kan kijken op de website www.becker-benelux.nl”, besluit Philippe Goossens. “Een mailtje sturen naar [email protected] kan ook. Uiteraard zijn we gaarne bereid om alle voordelen van de SolarKit nader toe te lichten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details