Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De visie van Coulisse op duurzaamheid – van duurzame stoffen tot inclusieve productie

De visie van Coulisse op duurzaamheid – van duurzame stoffen tot inclusieve productie

Bewust van de snel veranderende wereld neemt Coulisse, wereldwijd specialist in raambekleding, verantwoordelijkheid voor haar ecologische voetafdruk. Dagelijks en over de hele breedte van het bedrijf, maar ook als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe collecties en stoffen. De introductie van het EcoLuxury concept is één van de vele manieren waarop Coulisse zich inspant om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Duurzame stoffen 

EcoLuxury is een collectie duurzame stoffen, opgebouwd rond vier pijlers: gerecyclede garens, eco geproduceerd, OEKO-TEX® gecertificeerd en FSC-papier. De productie van deze stoffen heeft minder impact op de klimaatverandering. De raambekleding met het EcoLuxury label is gemaakt van gerecyclede materialen, op een meer verantwoorde manier geproduceerd, of beide. Hiermee kiest Coulisse specifiek en bewust voor een kleinere collectie van doordachte producten en materialen die tijdloos zijn, in plaats van voor fast-fashion. 

Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur

Het EcoLuxury label is onderdeel van Coulisses nieuwe Living Beauty Collection. Het Living Beauty concept komt voort uit de ultieme inspiratiebron van Coulisse: de schoonheid van de wereld. Het behouden en herstellen van deze schoonheid is één van de speerpunten van Coulisse. Maurice Roetgering, één van de oprichters van Coulisse: ‘onze oorsprong ligt in Enter (Nederland), een landelijk gebied met prachtige landschappen die ons elke dag weer inspireren. Wij hebben gewerkt aan de restauratie van een boerderij ‘De Parel van Twente’ uit 1600. Ook hebben we geholpen bij het herstel van het natuurlijke rivierenlandschap van het Reggedal, wat bijdraagt aan het herstel van de biodiversiteit. Het in oude luister herstellen van de natuur- en cultuurwaarden is iets waar we erg trots op zijn, omdat het bijdraagt aan het Coulisse-erfgoed voor toekomstige generaties. 

Inclusieve productie

De oprichting van inclusieve productie, een kleinschalige commerciële productiefaciliteit waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, sluit aan bij de visie van Coulisse op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier vervaardigen medewerkers een scala aan producten in beperkte hoeveelheden, begeleid door ervaren teamleiders die ervoor zorgen dat de resultaten gegarandeerd voldoen aan de kwaliteitsnormen van Coulisse. 

Geen verspilde lunches

Alle medewerkers dragen op een onverwachte maar prachtige manier bij aan de duurzaamheidsmissie van Coulisse: door te genieten van dagelijkse lunches, bereid door gastronomische koks met lokale producten die dicht tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Culinair en gezond lunchen en een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling is iets wat zowel door het team als door klanten die de showroom van Coulisse bezoeken zeer gewaardeerd wordt.

Duurzaamheid zit in ons DNA

Duurzaam denken lijkt deel uit te maken van het DNA van Coulisse, hoewel daar nog niet veel over is gezegd. Catharina Idema, creatief directeur: ‘het is wat we altijd hebben gedaan, zonder plan of agenda maar omdat we om mensen en onze planeet geven. We hebben besloten wat meer in te zetten op het delen van het duurzaamheidsverhaal van Coulisse. Het is een mooi en relevant verhaal, nu meer dan ooit, we hebben alleen nooit de behoefte gevoeld om ons te focussen op het vertellen ervan’. 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details