Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De visie van Coulisse op duurzaamheid. Van duurzame stoffen tot inclusieve productie

De visie van Coulisse op duurzaamheid. Van duurzame stoffen tot inclusieve productie

Bewust van de snel veranderende wereld neemt Coulisse de verantwoordelijkheid voor de eigen ecologische voetafdruk. “Dat doen we dagelijks en over de hele breedte van het bedrijf, en dus ook waar het gaat om het ontwikkelen van nieuwe collecties en stoffen”, zegt Maurice Roetgering, een van de oprichters van Coulisse. “De introductie van het EcoLuxury concept is een van de vele manieren waarop Coulisse zich inspant om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.” 

EcoLuxury.

Duurzame stoffen

EcoLuxury is een collectie duurzame stoffen die is opgebouwd rond vier pijlers: gerecyclede garens, eco-geproduceerd, OEKO-TEX® gecertificeerd en FSC-papier. De productie van deze stoffen heeft volgens Coulisse minder impact op de klimaatverandering. De raambekleding met het EcoLuxury label is gemaakt van gerecyclede materialen, op een meer verantwoorde manier geproduceerd, of beide. Hiermee kiest Coulisse specifiek en bewust voor een kleinere collectie van doordachte producten en materialen die tijdloos zijn, in plaats van voor ‘fast-fashion’. 

Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur

Het EcoLuxury label is onderdeel van Coulisses nieuwe Living Beauty Collection. Het Living Beauty-concept komt voort uit de ultieme inspiratiebron van Coulisse: de schoonheid van de wereld. Het behouden en herstellen van deze schoonheid is een van de speerpunten van Coulisse. “Onze oorsprong ligt in het Twentse Enter, in het oosten van Nederland, een landelijk gebied met prachtige landschappen die ons elke dag weer inspireren”, vertelt Maurice Roetgering. “Wij hebben gewerkt aan de restauratie van de boerderij De Parel van Twente uit 1600. Ook hebben we geholpen bij het herstel van het natuurlijke rivierenlandschap van het Reggedal, wat bijdraagt aan het herstel van de biodiversiteit. Het in oude luister herstellen van natuur- en cultuurwaarden is iets waar we erg trots op zijn, omdat het bijdraagt aan het Coulisse-erfgoed voor toekomstige generaties.” 

Inclusieve productie

De oprichting van inclusieve productie, een kleinschalige commerciële productiefaciliteit waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, sluit aan bij de visie van Coulisse op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier vervaardigen medewerkers een scala aan producten in beperkte hoeveelheden. Ze worden daarbij begeleid door ervaren teamleiders, die ervoor zorgen dat de resultaten gegarandeerd voldoen aan de kwaliteitsnormen die Coulisse aan zijn producten stelt. 

Geen verspilde lunches

“Alle medewerkers dragen op een onverwachte maar prachtige manier bij aan de duurzaamheidsmissie van Coulisse, en wel door te genieten van dagelijkse lunches die worden bereid door gastronomische koks met lokale producten die dicht tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten”, aldus Maurice Roetgering. “Culinair en gezond lunchen én een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling is iets wat zowel door ons team als door klanten die de showroom van Coulisse bezoeken zeer wordt gewaardeerd.” 

‘Duurzaamheid zit in ons DNA’

Duurzaam denken maakt volgens creatief directeur Catharina Idema deel uit van het DNA van Coulisse. “Het is wat we altijd hebben gedaan, zonder plan of agenda, maar omdat we om mensen en om onze planeet geven. We hebben nu besloten om het duurzaamheidsverhaal van Coulisse vaker voor het voetlicht te brengen, want het is een mooi en relevant verhaal, nu meer dan ooit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details