Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DE R+T INNOVATIEPRIJS VORMT DE BASIS
Een voorbeeld van een platform van de R+T digital 2021.

DE R+T INNOVATIEPRIJS VORMT DE BASIS

Met de eerste R+T digital betreedt Messe Stuttgart in het voorjaar van 2021 nieuwe paden. De beurs voor rolluiken, poorten en zonwering breidt zijn presentatie uit naar de digitale ruimte. Van 22 tot en met 25 februari 2021 wordt deelnemers aan de R+T digital de mogelijkheid geboden om innovaties op een digitaal platform aan de internationale vakwereld te presenteren en op die manier kennis uit te wisselen.

Parallel aan de R+T digital wordt online – en als dat mogelijk is ook op locatie in Stuttgart – een randprogramma georganiseerd. “We willen onze exposanten en partners met de R+T digital de mogelijkheid bieden om hun nieuwigheden aan ons wereldwijde bezoekersnetwerk te presenteren”, zegt Sebastian Schmid, afdelingshoofd Technologie van Messe Stuttgart. “Dat is voor ons het hoofddoel van de R+T digital. Daarom ook staat de R+T innovatieprijs centraal in dit concept. Digitale events kunnen een live beurs niet vervangen, maar met de R+T digital hebben we als aanvulling is op de R+T 2022 in Stuttgart een nieuw format ontwikkeld, waarmee we de branche al in 2021 – virtueel – kunnen samenbrengen.”

Drie pijlers

Het concept van de R+T blijft hetzelfde: exposanten presenteren aan het internationale beurspubliek hun innovaties en middels een veelzijdige randprogramma wordt kennis overgedragen. Daarnaast kan de branche online contact onderhouden en informatie uitwisselen. Precies dat zijn ook de pijlers onder de R+T digital:

  • In de Expo Area is een showroom voor exposanten die in verschillende productcategorieën is onderverdeeld. In aan thema’s geweide hallen wordt bezoekers op virtuele beurstands een overzicht geboden van de veelheid aan innovaties en nieuwigheden die de branche te bieden heeft. Dat gebeurt bijvoorbeeld middels info die gedownload kan worden, productvideo’s of eigen workshops of live presentaties. Exposanten kunnen door tekst- – of videochat met elkaar in contact treden.
  • Op het Exhibitor Forum kunnen exposanten websessies van een kwartier houden om bezoekers bij te praten over productinnovaties of de bijvoorbeeld de marktsituatie.
  • In de Conference Area worden tijdens het online event presentaties over actuele thema’s verzorgd, zoals horeca, assembleren en bouwgerelateerde zaken, die van overal ter wereld live gevolgd kunnen worden.

Ook na het live event van 22 t/m 25 februari 2021 staat het platform van de R+T digital, inclusief beursstands en de voordrachten nog een jaar lang – tot de R+T 2022 – tot ieders beschikking.

Sebastian Schmid, afdelingsleider Technologie van Messe Stuttgart

Omvangrijk bijprogramma voor de R+T digital

Voor de vier dagen van de R+T digital is inmiddels een veelzijdig programma samengesteld. Het is opgesteld rond verschillende trendthema’s om op verschillende interesses in te spelen:

Onder het motto ‘R+T meets INTERGASTRA’ staat maandag 22 februari in het teken van de horeca. Tijdens een podiumdiscussie geven kopstukken uit de horecawereld een overzicht van actuele thema’s en trends. Aansluitend worden een aantal referentieprojecten aan het publiek ter plaatse of via de livestream voorgesteld.

Het centrale thema van de R+T digital zijn de R+T innovatieprijzen, die parallel aan het horeca-evenement wordt toegekend. In de voormiddag vindt een besloten juryoverleg plaats en worden de winnaars in de diverse categorieën gekozen, ’s avonds worden de prijzen tijden een exclusieve brancheavond uitgereikt. In 2021 zijn voor het eerst meerdere prijswinnaars per categorie mogelijk. Via een livestream kunnen bezoekers aan de R+T digital de prijsuitreiking volgen.

Tijdens de zogenaamde ‘Tag der Innovationen’, de dag van de innovaties, op dinsdag worden de winnaars van de R+T innovatieprijzen uitgebreid voorgesteld. In korte, informatieve websessies krijgen zij de mogelijkheid hun bekroonde product te presenteren. Bezoekers aan de R+T digital wordt zo een overzicht geboden van de productvernieuwingen en innovaties in de branche.

Woensdag staat het vakmanschap centraal. Tijdens websessies van deelnemende organisaties als Bundesverband Rollladen + Sonnenschutz eV en het Industrieverband Technische Textilien-Rollladen-Sonnenschutz eV kunnen bezoekers hun vakkennis over onder andere zonwering en smart home-oplossingen opfrissen en uitbreiden.

De vierde en laatste dag van de R+T digital kunnen bezoekers het congres voor architectuur en stadsontwikkeling ARCHIKON 2021 volgen, zowel digitaal als op locatie in Stuttgart. In aanvulling daarop vindt op alle vier de dagen van het event onder het motto ‘Architecture Highlights’ een 90 minuten durende websessie met voordrachten plaats. Daarbij zullen ook producten uit de branche de aandacht krijgen.

ver R+T digital

De R+T digital wordt gehouden van 22 tot en met 25 februari 2021 op het digitale platform www.rt-expo.digital. Alles wat wordt gepresenteerd, is na de R+T digital nog 365 dagen online beschikbaar. Voor bezoekers is deelname aan de R+T digital kosteloos. Meer informatie op www.rt-expo.digital.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details