Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De R+T digital heeft een leegte gevuld
Copyright: Vanessa Andrieux / Serge Ferrari

De R+T digital heeft een leegte gevuld

De ‘gewone ‘R+T kon door corona niet doorgaan, maar binnen de vakwereld was er wel degelijk behoefte aan een geïnstitutionaliseerd wereldwijd podium, zowel bij de bedrijven als bij de bezoekers die normaal op de R+T aanwezig zijn. Er was namelijk veel belangstelling voor de digitale beurs.

De animo van zonweringfabrikanten om zich te profileren met de R+T digital leek aanvankelijk wat langzaam op gang te komen. Niet zo vreemd natuurlijk, want het is natuurlijk niet niks om van de ene op de andere dag van de beursvloer naar het digitale podium te verhuizen. Maar al snel groeide de belangstelling flink en besloten steeds meer bedrijven zich op de R+T digital te presenteren en zich met dit evenement te profileren. 

Nieuws

De ‘gewone’ R+T is voor veel – zeker voor de grote Duitse – bedrijven het moment om product- of ander nieuws aan het grote publiek te presenteren. Door de frequentie van de R+T gaat het dan om een cyclus van drie jaar. Is een R+T voorbij, dan begint als het ware al de voorbereiding op de volgende. Natuurlijk worden er in de periode tussen beurzen ook nieuwe producten gelanceerd als dat opportuun is, maar een R+T is nu eenmaal een wereldpodium. Een product dat in Stuttgart voor het eerst voor het voetlicht wordt gebracht en de aandacht weet te trekken, kan zich al direct bij zijn lancering verheugen in wereldwijde belangstelling. Omdat die mogelijkheid nu wegviel, bleek de R+T digital een welkom alternatief. 

Bedrijven

Genoeg belangrijke spelers die normaal met een stand op de R+T staan, hebben ook aan de R+T digital meegedaan. Een aantal van die bedrijven presenteren in Z&R wat ze ook op de R+T digital hebben getoond. Serge Ferrari heeft onder andere Soltis Veozip voorgesteld, het eerste buitenscreendoek van deze doekleverancier speciaal voor zipscreens. Markilux focuste zich met name op het beschaduwen van grote oppervlakken, wat ook voor de horeca interessant is. ROMA richtte de aandacht vooral op de glazen borstwering voor Franse balkons. Coulisse – wat zij altijd op de R+T laten zien, is digitaal moeilijk te evenaren – presenteerden onder andere hun tijdloze textielcollectie Living Beauty. Winsol stelde met de Pergola Z!P en Z!P CUBE zijn nieuwe terrasoverkappingen voor en Renson ten slotte… Het nieuwste wat zij lieten zien, wordt gepresenteerd in Z&R 2. Een beetje spanning moet er blijven. 

De conclusie na de R+T digital? Een geslaagd evenement, maar er gaat toch niets boven de ‘echte’ R+T. Menselijke contact, producten zien, aanraken, voelen, uitproberen… Dat kan digitaal niet. Hopelijk kan de branche zich in 2022 in Stuttgart dus weer in levende lijve ontmoeten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details