Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De ROMA-stand op BAU
De stand van ROMA op Polyclose 2022. Het was de voorloper voor een nieuw standconcept dat nu ook op BAU in München is gebruikt.

De ROMA-stand op BAU

Een déjà vu-moment

De bouwbeurs BAU, die van 17 tot en met 22 april in München is gehouden, profileerde zich als de ‘internationale ontmoetingsplek voor het bouwen van morgen’. “ROMA KG heeft dat motto tijdens de beurs overgenomen”, vertelt Toon van Osta van ROMA Benelux. “Niet alleen met onze producten, maar ook met een nieuw standconcept.” 

Bezoekers aan de laatste editie van Polyclose in Gent, eind augustus-begin september 2022, zouden in München een déjà vu-ervaring hebben gekregen. “In Gent hebben we het nieuwe standconcept namelijk voor de eerste keer aan het grote publiek gepresenteerd”, aldus van Osta. “Het is toen heel goed ontvangen en dat heeft ons ervan overtuigd dat we dit concept ook daarna met succes zouden kunnen inzetten. De praktijktest op Polyclose heeft op BAU dus een vervolg gekregen. Met dat verschil dat ROMA in München natuurlijk een megagrote stand had: Polyclose in de overtreffende trap.” 

“Zoals ook al in Gent te zien was, wordt met het nieuwe standconcept het accent op beleving gelegd. Techniek blijft uiteraard belangrijk, maar daar ligt nu minder de focus op. En ook de kleuren zijn veranderd. Waar het vroeger allemaal donker hout was, wordt in het nieuw standconcept zwart gecombineerd met lichtgekleurd hout.” 

Nieuw

ROMA zou ROMA niet zijn als op BAU niet ook een aantal nieuwtjes zouden zijn gepresenteerd. Als eerste heeft ROMA een nieuw kleurenconcept dat focust op kleurvastheid. ROMA levert zijn producten voortaan standaard in HWF-afwerking (Hochwetterfest). “Dat betekent dat de kleuren van de ROMA-producten nu drie keer zo kleurvast zijn als wat standaard is in de markt”, constateert Van Osta. 

Een tweede nieuwtje is dat de lamellen van de buitenjaloezieën (Raffstoren) van ROMA voortaan niet meer in een glanslak, maar in een matte lak worden uitgevoerd. “Voordeel is dat ze daardoor minder vuil- en krasgevoelig zijn en ook kleurvaster, waardoor ze langer mooi blijven.” 

Een derde nieuwtje ten slotte, is dat ROMA een smalle zijgeleiding voor zijn rolluiken heeft geïntroduceerd. Zijgeleiders zijn koudebruggen en dat is in de huidige hang naar isolatie en het voorkomen van warmteverlies – en daarmee CO2-uitstoot – natuurlijk een nadeel. Daarom hebben ze bij ROMA bedacht dat een smalle geleider beter is. Minder koudebrugfunctie en daardoor minder warmteverlies in de winter. 

De nieuwe producten die ROMA op BAU 2023 heeft geïntroduceerd, zullen in volgende edities van Z&R zeker nog aan de orde komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details