Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De pergola stretch van markilux. Groter door nieuwe aandrijftechniek

De pergola stretch van markilux. Groter door nieuwe aandrijftechniek

In combinatie met waterdichte doeken biedt de pergola stretch bescherming tegen vrijwel alle weersomstandigheden.

Terrassen in particuliere tuinen zijn loungeplekken geworden die men graag het hele jaar door gebruikt. Grote schermsystemen bieden dan bescherming tegen zon en regen. Maar ook de horeca heeft behoefte aan systemen om buitenruimte voor gasten te creëren die op elk moment van de dag en in vrijwel alle seizoenen kan worden gebruikt. Daarom heeft markilux zijn productprogramma uitgebreid met de pergola stretch, een model met indrukwekkende afmetingen dat bescherming biedt tegen vrijwel alle weersomstandigheden. 

Gekoppeld nog groter

“Onze pergola is al jaren zowel bij particulieren als bij zakelijke klanten een product dat goed verkoopt, of het nu gaat om de standaardvariant of de kleinere, compacte versie”, zegt directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux. “Met de pergola stretch bieden we nu een model van superlatieven aan.” Het systeem maakt volgens Gerling indruk vanwege zijn afmetingen van maximaal 7 x 7 m voor één systeem. Gekoppeld gaat de pergola stretch tot een totale afmeting van 25 x 7 m. Elk systeem wordt met een eigen motor afzonderlijk bediend. 

Tandwieloverbrenging

Het bijzondere van de stretch is volgens Gerling de innovatieve tandwieloverbrenging die de trekkracht van de motor optimaal overbrengt op het doek. Dit mechanisme is samen met de elektronica voor onder andere lichtopties in de voorlijst ondergebracht. De aandrijving is verbonden met riemschijven in de geleiders die in de fabriek zijn voorgespannen. Indien nodig kan het geheel door de dealer op locatie licht worden nagespannen. De motor is door een revisieschacht in de behuizing goed toegankelijk, waardoor hij – mocht dat ooit nodig zijn – gemakkelijk kan worden uitgewisseld. 

Beschermkap

De zonwering is, afhankelijk van de gewenste breedte, met twee of drie geleiders verkrijgbaar. Voor eenvoudige montage van de geleiders aan de behuizing kunnen de wandconsoles, voordat de werkelijke hellingshoek wordt ingesteld, met een hellingshoek van vijf graden worden gefixeerd. Bovendien zorgt een muurafsluitprofiel voor een naadloze overgang naar de beschermkap die het doek beschermt tegen regen en vuil. De beschermkap bestaat uit afzonderlijke profielen, waarvan het aantal en de afmeting op de uitval van het scherm zijn afgestemd. Siliconenafdichtingen tussen de profielen en de behuizing voorkomen dat regenwater naar beneden kan stromen. 

Dwarsprofielen

Voor de stretch worden de waterdichte en vlamvertragende stoffen sunvas perla FR en Soltis Proof 502 gebruikt. Dwarsprofielen die zich in de zijgeleiders bewegen, waarborgen een goede doekspanning. Ze kunnen van LED-Lines worden voorzien. Alle kabels hiervoor lopen door kabelgoten in de buitenste geleiders. Aan een dwarsbalk kunnen verlichtingssystemen of warmtestralers worden bevestigd. Bij systemen met meerdere doekbanen kunnen ze afzonderlijk worden bediend. 

Accessoires

Een regengoot is een nieuw element van de pergola stretch. Ze is verbonden met de voorste staanders. De positie van de staanders kan worden ingesteld en ze bevatten kabelgoten voor de elektronica. Voor zichtbescherming, bescherming tegen de wind of tegen regen van de voor- of de zijkant(en) is het mogelijk om de pergola stretch van verticale schermen met een panoramaraam te voorzien. Een combinatie met de format slide of de format driehoek uit het assortiment van markilux is eveneens mogelijk. “Als onderdeel van onze pergolafamilie biedt de pergola stretch extra mogelijkheden om grote buitenruimtes tegen de weersomstandigheden te beschermen, en dat het hele jaar door”, aldus Gerling.  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details