Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Pen | Thijs van Woensel commercieel manager Deponti
(Beeld: ©Photo-Prestige/PSV.)

De Pen | Thijs van Woensel commercieel manager Deponti

Druk, druk, druk…

Ik wierp een blik op de klok. 7 uur ‘s avonds. Om me heen waren collega’s – net als ik – nog aan het werk. Plotseling realiseerde ik me dat we dat al gedurende een langere periode doen. Uiteraard hoorde ik weleens wat gezucht. Of een telefoon die nét iets harder dan normaal wordt opgelegd. Het is druk. 

Volgens mij hebben we het allemaal druk. Kijkend naar de omzetten en resultaten van bedrijven in onze branche ben ik geneigd om ‘druk’ op de positieve manier uit te leggen. Onze branche draait goed, soms zelfs extreem goed. Zeker in vergelijking met andere branches om ons heen die enorm te lijden hebben onder de huidige situatie en de maatregelen van de overheid. Dus als iemand mij vraagt hoe het gaat, dan zeg ik: ‘Lekker druk!’ 

Van dichtbij zie ik dan ook hoe mooi ‘druk’ kan zijn. Veel aanvragen, orders en leveringen. Binnen alle afdelingen van het bedrijf bruist het van de energie. Iedereen is erop gebrand alles goed te laten verlopen om samen mooie resultaten te boeken. 

Tegelijkertijd heeft ‘druk’ ook een keerzijde. Zeker als de hoeveelheid werk niet meer past bij de bezetting binnen een bedrijf. Als de hoeveelheid aanvragen, orders en leveringen die moet worden afgehandeld te groot is. Voordat je het weet is het dan té druk. 

Het is een dunne scheidslijn tussen druk en té druk. Het is de kunst om als onderneming te kijken hoe je dan gezond blijft. Zeker als drukte als een last wordt ervaren. Mensen gaan zich dan druk maken over hun eigen gezondheid. Des te belangrijker is het daarom om in tijden van drukte rust te zoeken, en niet alleen in de vrije tijd, ’s avonds en in het weekend. Ook op het werk moet er een vorm van rust zijn. Die ontstaat wanneer mensen hun werk op een goede manier kunnen doen. 

Daarom zijn we – net als andere bedrijven in onze branche – intern druk (daar is’ie weer) bezig om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de rust gaan en blijven vinden in hun werkzaamheden. Een eerste stap om dat te bereiken is het aannemen van extra mensen geweest. Uiteindelijk moet de beschikbare capaciteit op een afdeling in overeenstemming zijn met de hoeveelheid werk. 

En we kijken hoe we als onderneming slimmer kunnen werken. Werkprocedures worden opnieuw bekeken en aangepast aan de huidige omstandigheden. Verdere digitalisering behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kan er meer werk worden verzet, zonder dat het werk kost. 

En ja, natuurlijk ontstaat er wel weer ergens een nieuwe bottleneck binnen de onderneming. Zo houden we het niet alleen in de verkoop, maar ook binnen de organisatie altijd uitdagend. En dat maakt het werk uiteindelijk alleen maar leuker. Vind ik. 

Tot slot: alle lezers nog veel mooie en drukke maanden toegewenst!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details