Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Pen | Rob Scheepers accountmanager buitendienst JVS Zonwering

De Pen | Rob Scheepers accountmanager buitendienst JVS Zonwering

Vol verwachting klopt ons hart

En zo zitten we al weer aan het einde van het jaar. Voor de meeste mensen maar goed ook, want dat het een jaar van uitersten is geweest, hoef ik niemand te vertellen. We kennen ondertussen allemaal wel iemand die besmet is geraakt met dat vreselijke virus of anders iemand die er indirect veel last van heeft (gehad). 

In mijn familie- en vriendenkring is iedereen er tot nu toe goed vanaf gekomen. We proberen elkaar wel te zien, maar op gepaste afstand. En tot nu toe denkt mijn schoonmoeder nog steeds dat we elkaar niet mogen bezoeken. Ik kan dus wel zeggen dat ik het in ieder geval thuis rustig heb. 

Maar hoe anders is dit op het werk. Natuurlijk is het rustiger dan de voorbije maanden, maar we hebben nog steeds voldoende te doen. Als accountmanager buitendienst was ik er, na een half jaar op de binnendienst te hebben vertoefd, weer echt aan toe om mijn klanten te gaan bezoeken. Wat is het toch een heerlijk vrij gevoel om in de auto te stappen en bestaande klanten weer persoonlijk te kunnen spreken of op zoek te gaan naar nieuwe. 

Tot premier Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge dinsdagavond 15 oktober het dringende advies gaven om opnieuw zo weinig mogelijk te reizen. Nog geen half uur later kreeg ik bericht van mijn leidinggevende dat ook JVS Zonwering hierin mee zou gaan. De komende periode – naar het zich nu laat aanzien vier weken – ben jij weer op kantoor te vinden, werd mij gezegd. Een logische mededeling, maar niet een die je als buitendienstmedewerker wilt horen. 

Al sinds mijn tweede levensjaar, kijk ik vanaf half oktober al uit naar half november. Vol verwachting klopt ons hart, zongen mijn broer en ik terwijl wij de speelgoedfolders aan flarden scheurden en onze verlanglijstjes vol plakten. 

Nu ik 45 jaar ben, kijk ik vanaf half oktober opnieuw uit naar half november. Alleen wordt er nu niks meer gescheurd, hoogstens de blaadjes van de kalender. Vol verwachting kijk ik uit naar wat er bij de volgende persconferentie geadviseerd gaat worden. Zal het aantal besmettingen flink gedaald zijn en mag ik weer de weg op? of hebben deze maatregelingen helemaal geen zin gehad en komt heel Nederland in een totale lockdown terecht? 

Ik moet er niet aan denken om hele dagen thuis te zitten. En mijn vrouw al helemaal niet, is mijn verwachting… Zo’n vaart zal het wel niet lopen, toch? Ik ben van nature positief ingesteld, al is deze woordkeuze op dit moment misschien niet de beste. 

Rest de vraag hoe 2021 zal gaan verlopen. Kan alles weer snel terug naar ‘normaal’? Maar dan wel met dezelfde verkoopcijfers als in 2020? Met die gedachtes, vol hoop en spanning, kijk ik uit naar 2021. Vol verwachting, dat zeker!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details