Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Pen | Jan C. Smit, Business Manager Driekleur-Besturingen BV

De Pen | Jan C. Smit, Business Manager Driekleur-Besturingen BV

Van werken naar samenwerken

We zijn nu geconcentreerd op onze gezondheid, en héél terecht. Maar dit coronavirus, dat de kwetsbaarheid van onze maatschappij duidelijk maakt, geeft ons misschien ook wel een zetje om anders te werken.

We wisten eigenlijk al dat al dat reizen van hot naar her en weer terug niet wenselijk en efficiënt is. Telkens in een positieve periode met veel groei gaan we als logisch gevolg weer veel rijden en reizen. Je bouwt bijvoorbeeld een goede relatie op met een vastgoedbedrijf of woningcorporatie die panden in heel Nederland heeft. En jawel hoor, voor je het weet zit je in Groningen terwijl je thuisbasis Eindhoven is. Of je ervaart concurrentie bij je ‘eigen’ klant in je ‘eigen’ regio omdat je het project niet aankan omdat je het te druk hebt met naar de ander kant van het land rijden. Hoe dan ook, u begrijpt het idee.

En dan hebben we ook nog belangrijke issues als het milieu en de belasting van het wegennet en het openbaar vervoer op ons bordje. Die lijken op dit moment ver weg, maar ze komen knalhard weer terug!

In deze bijzondere tijd ervaren we dat werken op een andere manier ook echt kan. Omdat we noodgedwongen vanaf een thuiswerkplek en meer dan ooit ‘op afstand’ zaken moeten managen, geeft het coronavirus wellicht een impuls aan samenwerken. Samen-werken zegt het al. Samen met vertrouwen in elkaar werken, met de focus op de eigen sterkte en toegevoegde waarde.

Veel kleinere en middelgrote zonweringbedrijven kunnen door samenwerking ook grotere projecten aan en kunnen juist daardoor hun regionale kracht benutten. Ikzelf kom met Driekleur-Besturingen nog maar net kijken in zonweringbranche. Ons bedrijf is drie jaar geleden begonnen als specialist in zonweringbesturingstechnieken en u kent ons daarom waarschijnlijk nog niet of nog niet goed. Zelf kom ik uit de automatiseringsbranche waar samenwerking in projecten al echt een businessthema is. Dat kan niet anders omdat de aparte disciplines veel te complex zijn geworden. Ik zie zo’n ontwikkeling zich ook wel in de zonweringbranche voltrekken. Tegelijk verwonder ik me over de vele zonweringspecialisten die wel willen, maar desondanks terughoudend zijn over samenwerking. ‘We doen het altijd al zo en hebben het harstikke druk’, is wat ik vaak hoor…

Zeker nu probeert ook Driekleur-Besturingen zijn steentje bij te dragen aan samenwerken. Dat doen we door regionale zonweringspecialisten met raad en daad bij te staan bij storingen of projecten in besturingen. Wellicht heeft het als toegevoegde waarde dat er meer vanuit huis gewerkt gaat worden. Goed voor het milieu, goed voor de monteur(s) van de zonweringspecialist en goed voor de portemonnee.

Groet vanaf de thuiswerkplek!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details