Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Pen | Hans Becks

De Pen | Hans Becks

De hor heeft er een nieuwe en belangrijke functie bijgekregen

Waarschijnlijk denkt u bij horren in de eerste plaats aan het buiten houden van ongewenste gasten. Insecten in huis vormen immers een bron van ergernis. Met een goede hor houdt u de insecten daar waar ze horen, namelijk buiten in de natuur. Sinds jaar en dag verkoopt onze branche dus horren om de mens het comfort van een insectenvrije woning te bieden. 

Horren hebben er de laatste jaren overigens een functie bijgekregen: insecten beschermen! Broodnodig in de wereld van vandaag, waar biologen de noodklok luiden als het gaat om de overlevingskansen van insecten. De bijensterfte was nog nooit zo groot en ook andere insectensoorten nemen snel in aantal af. 

Een hor houdt insecten buitenshuis, waardoor hun overlevingskans per definitie toeneemt. U bent immers niet de eerste en zeker niet de laatste die insecten te lijf gaat met vliegenmepper of spuitbus. Dat is zeker geen verwijt aan uw adres, maar gewoon een feit. Met een hor doet u dus niet alleen uzelf en uw huisgenoten een plezier, maar vooral ook de insecten die geen weet hebben van de gevaren die op de loer liggen, als ze eenmaal uw drempel zijn gepasseerd. 

Voor de vakhandel is dit een verkoopargument dat van doorslaggevend belang kan zijn. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat wij mensen een enorme impact hebben op de natuur om ons heen en zetten graag een stapje extra om de natuur te helpen. De aanschaf van een hor staat daarom niet alleen in dienst van het eigen wooncomfort, maar mag gerust worden gezien als een goede daad richting het insectenbestand. Vorig jaar heeft ALUKON gemeend er goed aan te doen om de bewustwording omtrent het verdwijnen van insecten groter te maken door een heus insectenhotel als relatiegeschenk cadeau te doen. Een op de juiste plaats in de tuin opgehangen insectenhotel biedt een veilige overwinteringsplaats aan onze kleine vrienden. 

Gezien hun belangrijke functie in de natuur, is een wereld zonder insecten ondenkbaar. Toch stevenen we daar op af als we geen actie ondernemen. Fruit en andere vruchten groeien alleen als eerst bijen, hommels of zweefvliegen de bloemen bestuiven. Zonder insecten hebben we straks geen vruchten meer. Er zijn ook vogels die afhankelijk zijn van insecten als voedingsbron. Insecten vervullen derhalve een onmisbare functie in ons ecosysteem en houden veel processen in beweging. 

Hier geldt: ‘hoort en zegt het voort!’ De vakhandel krijgt er dus de dankbare taak bij om de verkoop van horren kracht bij te zetten met een oprecht verhaal over natuurbehoud. Elke hor die verkocht wordt, is er één. Het buzzword – bzzz-word – voor 2019 en de komende jaren is dus ‘horren’!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details