Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DE MENINGEN LOPEN UITEEN HAAT-LIEFDEVERHOUDING MET DE BUITENJALOEZIE
(Beeld: Shutterstock)

DE MENINGEN LOPEN UITEEN HAAT-LIEFDEVERHOUDING MET DE BUITENJALOEZIE

De buitenjaloezie is een vorm van zonwering die extreme reacties oproept. De meeste mensen – en ook veel zonweringspecialisten – hebben er niets mee, andere vinden het juist een prachtige vorm van zonwering. De meningen lopen uiteen… 

Feit is dat buiten- én binnenjaloezieën een efficiënte vorm van zonwering zijn, waarmee het binnenvallende (zon)licht uitstekend kan worden gereguleerd en desgewenst geweerd. De buitenjaloezie is dan het meest efficiënt omdat ze de zonnestralen al voor het glas weert en zo voorkomt dat de zonnewarmte in woning of gebouw kan binnendringen. Voordelen zijn verder dat het uitzicht naar buiten behouden blijft en dat deze vorm van zonwering een minder opgesloten gevoel geeft dan sommige andere vormen van zonwering. 

Daarnaast doen buitenjaloezieën modern en industrieel aan, wat uitstekend past bij bepaalde – veelal moderne – architectuurstijlen. Kijk bijvoorbeeld naar de beroemde Van Nellefabriek in Rotterdam, waar ook buitenjaloezieën als zonwering zijn toegepast. Ze passen uitstekend bij het in modernistische stijl opgetrokken gebouw. Maar ook de combinatie van industrieel aandoende buitenjaloezieën met oudere, meer traditionele bouwstijlen kan heel mooi zijn. 

Allemaal goede eigenschappen die de buitenjaloezie een vaste plaats in het zonweringlandschap geven. In de toepassing in ‘textielland’ Nederland zit desalniettemin maar weinig groei, ofschoon er genoeg ontwikkelingen zijn die de buitenjaloezie steeds weer een stapje beter en montagevriendelijker maken. Door ROMA bijvoorbeeld, dat de buitenjaloezie nog steeds een warm hart toedraagt en veel energie steekt in de doorontwikkeling ervan. Maar ook andere fabrikanten presenteren zich in dit thema: HAROL, Luxaflex® en Hella. Net als ROMA hebben zij allen een liefdeverhouding met de buitenjaloezie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details