Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De jongste telg van de BUILDING-familie
BUILDING Facade is de jongste telg van de BUILDING-familie.

De jongste telg van de BUILDING-familie

Aluminium gevelbekleding BUILDING Facade

“Met veel enthousiasme stellen we de jongste telg van onze BUILDING-familie voor!”, zegt CEO Thibaut Suys van BUILDING Shutter Systems. “Naast onze screens, rolluiken en rolpoorten staat de volgende productgeneratie binnen ons gamma klaar: BUILDING Facade aluminium gevelbekleding. Hiermee vervolledigen we ons high end aanbod van producten voor de buitengevel.” 

Voor de gevelbekleding op dit dakterras zijn de verschillende profielen die Building Facade kan leveren door elkaar gebruikt.

In de hedendaagse architectuur is de toepassing van aluminium gevelbekleding een populaire trend, heeft men bij BUILDING Shutter Systems geconstateerd. “De ruime keuze aan profielen en kleuren geeft een subtiele extra touch aan een gevel of zorgt voor een unieke eyecatcher”, meent Suys. 

Voor de montage van de gevelprofielen werkt BUILDING Facade met een eenvoudig kliksysteem. Als bekleding van de gevel zijn vier verticale profielen in verschillende designs leverbaar: 

  • Smal profiel – Met het smalle profiel kiest de eindgebruiker voor een uitgesproken lijnenspel. 
  • Breed profiel – Het brede profiel is subtieler en daarom heel geschikt voor grotere oppervlaktes. 
  • Diep profiel – Bij het diepe profiel wordt het verticale lijnenspel benadrukt door donkere schaduwen tussen de profielen. 
  • U-profiel – Het U-profiel biedt veel mogelijkheden voor invulling met bijvoorbeeld hout, kleuren of verlichting. 

Het gevelsysteem dient gemonteerd te worden op een vlakke en solide onderstructuur, waarbij ook rekening moet worden gehouden met isolatie en ventilatie. Tegen die onderstructuur worden de achtergrondprofielen aangebracht, waar uiteindelijk het afdekkingsprofiel op wordt geklikt. De onzichtbare bevestiging, in combinatie met de rechte lijnen van de gevelbeplating, zorgen voor een strakke uitstraling van de BUILDING Facade aluminium gevelbekleding. Eindgebruikers die op zoek zijn naar esthetische uniformiteit kunnen de BUILDING Facade profielen ook voor de afwerking van deuren en poorten gebruiken. 

Daarnaast kunnen de BUILDING Facade profielen ook voor binnen worden gebruikt. “Een bijzondere blikvanger voor een modern interieur”, aldus Thibaut Suys. 

BUILDING Facade gevelpanelen vormen de afwerking van de buitengevels van de begane grond van een appartementsgebouw.

100% groene lakkerij

BUILDING Facade biedt de profielen in een welhaast eindeloze reeks kleuren aan, want het gevelsysteem is verkrijgbaar in alle RAL kleuren. “Het lakwerk van onze producten gebeurt in eigen beheer, volgens een volautomatisch en uiterst duurzaam procedé”, licht Suys toe. “De aluminium profielen poederlakken we in elke gewenste kleur. Daarmee zorgen we voor een perfecte match van de gevelbekleding met het schrijnwerk en andere gevelmaterialen, wat zorgt voor een eenvormig en hoogwaardig eindresultaat. De lak betekent tevens een extra beschermlaag. Poederlak zorgt namelijk voor gemakkelijk onderhoud en een langdurig behoud van kleur.” 

“Met de lancering van een compleet gamma in aluminium gevelbekleding bestendigt BUILDING Shutter Systems zijn plaats binnen de high end markt van producten voor de façade”, besluit Thibaut Suys. “Bovendien is het voor een aluminium verwerkend productiebedrijf als het onze, precies ons ding. BUILDING Shutter Systems is al bijna vijftig jaar een toonaangevende specialist in de productie van aluminiumprofielen. Onze kwalitatieve producten voldoen aan de strengste criteria op het vlak van comfort, veiligheid en design. BUILDING Facade is een mooie uitbreiding van ons aanbod dat uitstekend aansluit bij ons zonweringgamma. Alles voor een gestileerde look van de gevel!”  

BUILDING Shutter Systems heeft voor de nieuwe productgroep een apart logo ontwikkeld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details