Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De horeca blijft maar ‘vliegen’
(Collectie Verano®.)

De horeca blijft maar ‘vliegen’

Overkappingen en zonwering dragen hun steentje bij

Vergelijk het gemiddelde stads- of dorpscentrum van nu met enkele decennia geleden, dan vallen er een aantal dingen op. Een daarvan is de enorme vlucht die de horeca heeft genomen. En dat niet alleen, de horeca verplaatst zich ook steeds meer naar buiten. Specialisten in zonwering en overkappingen dragen daar hun steentje aan bij.

Het gemiddelde stads- of dorpscentrum is niet meer te vergelijken met enkele decennia geleden. Toen reden er nog auto’s, nu zijn de centra veelal verkeersluw of zelfs verkeersvrij. Door al het online shoppen van de mens is ook het winkellandschap veranderd. Een warenhuis als Vroom & Dreesmann was een sieraad voor een stad en een trekker van formaat. Anno nu bestaan ze alleen nog online… 

Wat ook anders is, is de enorme vlucht die de horeca heeft genomen. Het aantal horecazaken in een stads- of dorpscentrum is veel groter dan voorheen. Wat daarbij opvalt, is dat de horeca zich steeds meer naar buiten verplaatst. Gasten blijven ook bij lage temperaturen en zelfs bij regen graag buiten zitten, mits goed beschermd tegen de weersomstandigheden. 

Dan komen de grote terrasschermen en de overkappingen in beeld. Uit dit thema blijkt opnieuw dat het aanbod heel groot is, wat de mogelijkheden voor horecaondernemers aanzienlijk vergroot. Een aanbieder als CORNELS® spreekt in dit verband al van het ‘vierseizoenenterras’. Lamellenoverkappingen spelen daarbij een belangrijke rol. Overigens kan het vierseizoenenterras wel nog enige hinder gaan ondervinden van de huidige energiecrisis, die terrasverwarming ietwat problematisch maakt. 

Interessant in dit Thema Horecaoverkappingen & -zonwering zijn de casestudies die worden gepresenteerd. Een aantal van buitenterrassen, maar ook een heel interessante van Renson van een horeca­zaak in Gent waar een monumentale lichtstraat van zonwering is voorzien. Het geeft nog maar eens aan dat de mogelijkheden schier eindeloos zijn. 

Bij die eindeloze mogelijkheden hoort overigens – en uiteraard – ook de horecamarkies. De markiezenbouwers Schlappi en Markiezen Nederland zijn dan ook prominent aanwezig in deze Z&R. Overigens manifesteert Schlappi zich voor de gelegenheid buiten dit thema.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details