Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘De ‘Groene’ markies is een toonbeeld van innovatie’
Via zijn webshop levert de Markiezenspecialist ook veel rechtstreeks aan particuliere klanten.

‘De ‘Groene’ markies is een toonbeeld van innovatie’

Nostalgisch én bij de tijd

Bij een zo nostalgisch en ambachtelijk product als de markies denk je niet meteen aan innovatie. Bij de Markiezenspecialist in Leeuwarden weten ze echter beter. Zo is het bedrijf momenteel bezig om in eigen beheer een zo ‘groen’ mogelijke markies samen te stellen. “Wij lopen altijd voorop met nieuwe ideeën”, zegt directeur Anton Bruinsma. 

Afkomstig uit de zonweringbranche, besloot Bruinsma in 2016 om zich te gaan specialiseren in markiezen. In een paar jaar tijd groeide zijn onderneming uit tot een volwaardige markiezenfabriek. “Wij maken alles van A tot Z, zowel markiesframes als overkappingen”, zegt Bruinsma, die het als een uitdaging ziet om deze klassieke zonwering continu te moderniseren. “Zo zijn wij op het idee gekomen om in eigen huis verlichte markiezen te ontwikkelen, waarmee met name horecaondernemers met een afstandsbediening een sfeer-op-maat op hun terras kunnen creëren. Dit gebeurt door middel van een gepatenteerde dimbare energiezuinige ledverlichting.”

De in eigen huis ontwikkelde verlichte markiezen zijn vooral in trek bij horecabedrijven.

Luchtzuiverend doek

De Markiezenspecialist was ook één van de eerste bedrijven die een op zonne-energie bestuurde markies op de markt bracht. “Zelfs bij beperkt daglicht functioneert onze stroombesparende, kabelloze solar markies optimaal”, verzekert Bruinsma, die momenteel bezig is om de markiezen met een speciaal luchtzuiverend doek nóg ‘groener’ te maken. “Deze doeken zuiveren de lucht door middel van fotokatalyse en verwijderen zodoende verontreinigende stoffen, zoals stikstofoxiden, zwaveloxiden en koolwaterstoffen”, verduidelijkt hij. “Daardoor heeft dit doek een zelfreinigende en schimmelwerende werking. Goed voor mens en milieu!” 

Het speciale luchtzuiverende doek is goed voor mens én milieu.

Uitbreiding dealernetwerk

Via zijn webshop levert de Markiezenspecialist voornamelijk rechtstreeks aan consumenten, horecabedrijven en vastgoedontwikkelaars in heel Nederland. “Maar wij zijn ook van plan om ons dealernetwerk flink uit te breiden”, zegt Bruinsma. “In bepaalde regio’s – waaronder het zuiden van het land – verkopen wij dermate veel rechtstreeks aan klanten dat het voor zonweringbedrijven in zo’n regio heel interessant is om dealer van ons te worden. Op die manier kunnen ze meeliften met onze succesformule.” 

Met een kwaliteitsproduct tegen concurrerende prijzen meent de Markiezenspecialist ook dealers veel te bieden te hebben.

Betaalbaar

Bijvoorbeeld voor startende zonweringbedrijven ziet Bruinsma een mooie gelegenheid om zich te onderscheiden met markiezen van topkwaliteit. “En hoewel het een duur zonweringproduct is, zijn wij mede dankzij ons slim inkoopbeleid in staat om onze markiezen betaalbaar te houden. Kortom, wij hebben dealers heel wat te bieden: een mooi kwaliteitsproduct tegen concurrerende prijzen, snelle leveringen en korte communicatielijnen met één vast aanspreekpunt. Zo word je bij vragen altijd snel geholpen”, besluit hij.  

Zelfs bij beperkt daglicht functioneert de stroombesparende, kabelloze solar markies optimaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details