Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De gasten willen naar buiten, dus de horeca wil dat ook!
(Collectie CORNELS.)

De gasten willen naar buiten, dus de horeca wil dat ook!

Het is duidelijk dat gasten in de horeca tegenwoordig graag naar buiten willen. Steeds vaker zitten mensen buiten bij weersomstandigheden, die hen vroeger al lang naar binnen hadden gedreven. Kraag omhoog, misschien zelfs de handschoenen aan, maar toch nog even buiten een frisse neus halen. 

De zonweringwereld en andere specialisten spelen daarop in door die trend te faciliteren. Dat doen ze met zonneschermen, (horeca)parasols, terrasoverkappingen en wat dies meer zij, plus de bijbehorende accessoires, zoals ledverlichting, heaters en een muziekinstallatie. Alles om de gast te behagen. 

Af en toe zijn de horecaoverkappingen zo luxe dat buiten zowat hetzelfde is als binnen. Het mooiste is natuurlijk als het alle twee kan. Een grote horecaparasol bijvoorbeeld kan ingeklapt worde: buiten, maar ook uitgeklapt: binnen en beschermd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de meeste terrasoverkappingen. Een vouwdak kan gemakkelijk worden geopend, een lamellendak ook, zeker als de lamellen ook nog kunnen schuiven. Gesloten bieden die daken bescherming tegen de zon of de regen. Daarbij biedt het lamellendak de mogelijkheid om met gekantelde lamellen de zon te weren, maar toch ventilatie te bieden. Zo zijn er tal van mogelijkheden om het de gasten én de horecaondernemer naar de zin te maken. 

Dat hebben ze ook in Almere-Haven gedacht waar door CORNELS de – voor zover bekend – grootste horecaoverkapping van Europa is gerealiseerd. In dit thema wordt er verslag van gedaan. De hele overkapping is maar liefst 60 meter lang en ze overdekt zo’n 400 vierkante meter horecaterras. Het mag gerust – letterlijk en figuurlijk – een project van formaat worden genoemd! 

CORNELS is – terecht – maar wat trots op dit project en de Almeerse horecaondernemers op hun beurt zijn er blij mee. Zij kunnen de gasten die ‘naar buiten willen’ faciliteren en daarmee aan zich binden. En het is goed voor de stad die een aantrekkelijk uitgaansgebied rijker is. Iedereen blij dus! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details