Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse wint WCMA Product Awards met Eco Essence en Twin Pull

Coulisse wint WCMA Product Awards met Eco Essence en Twin Pull

Beste kindveilige oplossing voor rolgordijnen en voor tweede keer op rij beste duurzame product

Coulisse, wereldwijd leverancier van raambekleding, heeft met de duurzame rolgordijnstof Eco Essence en het kindveilige rolgordijnmechaniek Twin Pull de Amerikaanse WCMA Product Award 2018 voor de beste technische innovatie gewonnen. Met Eco Essence, rolgordijnstof gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen, won Coulisse voor het tweede jaar op rij de prijs in de categorie duurzamen producten. Twin Pull, het kindveilige alternatief voor het kettingmechaniek, werd verkozen in de categorie vouw- en rolgordijnen. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de International Window Coverings Expo (IWCE) van 8 tot en met 10 maart in Nashville (USA).

Eco Essence: Coulisse en Trashpackers bundelen krachten

Coulisse - Twin Pull kopiërenDe door Coulisse ontwikkelde rolgordijnstof Eco Essence is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen en werd wederom verkozen tot beste technische innovatie in de categorie Sustainability. Coulisse startte vorig jaar een samenwerking met Trashpackers, het wereldwijde platform voor backpackers die zich inzetten voor een schonere wereld door afval op te ruimen. Christiaan Roetgering, eigenaar van Coulisse, licht toe: ‘Dit goede doel is een enorme inspiratiebron voor ons en met deze samenwerking kunnen we Eco Essence nog meer waarde geven. Trashpackers en Coulisse delen we de missie om een betere wereld te creëren door plastic om te zetten in duurzame producten. We zijn trots dat Eco Essence nogmaals bekroond is met een WCMA Product Award.’ Coulisse doneert een deel van de omzet van Eco Essence aan Trashpackers.

Stof Eco Essence is geschikt voor rolgordijnen en paneelgordijnen en uit voorraad leverbaar. De unistof heeft dezelfde natuurlijke textuur en functionele eigenschappen als rolgordijnstof van niet-gerecycled materiaal. Eco Essence heeft een breedte van 280 cm en is verkrijgbaar in 8 kleuren.

Twin Pull: de oplossing voor eenvoudige, kindveilige rolgordijnen

Coulisse - Twin Pull - Mechanism 1 kopiërenNa de lancering tijdens de R+T 2018 in Stuttgart wint Twin Pull, het door Coulisse ontwikkelde mechaniek voor eenvoudige, kindveilige rolgordijnen, nu de WCMA Product Award voor beste technische innovatie in de categorie vouw- en rolgordijnen. Twin Pull biedt een antwoord op de toenemende vraag naar oplossingen voor kindveilige raambekleding. Bas Klein Tuente, Manager Engineering bij Coulisse, legt het eenvoudige maar innovatieve idee achter Twin Pull uit: ‘Het Twin Pull mechaniek biedt alle vertrouwde eigenschappen van het gewone kettingtechniek, maar heeft niet de onveilige lus. We hebben de bedieningsketting doorbroken, waardoor twee kettingen ontstaan. Deze zijn intrekbaar en zo wordt het mechaniek aangedreven.’ Het ontwerp van Twin Pull is van nature kindveilig en er zijn geen extra, losse onderdelen nodig om bestaande rolgordijnen kindveilig te maken.

Twin Pull is verkrijgbaar voor ramen van verschillende afmetingen en systeembuizen met een diameter tot 50mm. Het mechaniek is verkrijgbaar in zes kleuren met bijpassende ketting, kettinggewichten en wands.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details