Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse verbindt duurzame rolgordijnstof Eco Essence aan Trashpackers

Coulisse verbindt duurzame rolgordijnstof Eco Essence aan Trashpackers

Coulisse, wereldwijd leverancier van raambekleding, verbindt de in 2018 geïntroduceerde, 100% gerecyclede rolgordijnstof Eco Essence aan Trashpackers. Dit jonge platform draagt bij aan een schonere wereld door backpackers te activeren om wereldwijd afval op te ruimen en scholing te geven aan lokale gemeenschappen. Coulisse doneert een deel van de opbrengst van Eco Essence aan Trashpackers. Hiermee vergroot Coulisse de impact van haar duurzaam ontwikkelde rolgordijnstof.

Coulisse loves Trashpackers
Trashpackers-oprichter Tijmen Sissing uit Nederland ging in 2018 viraal met video’s van de clean-ups die hij organiseerde op vervuilde stranden tijdens zijn reis door Zuidoost-Azië. Sindsdien activeert hij andere backpackers over de hele wereld om hem te helpen bij zijn missie: 100.000 zakken afval verzamelen in een jaar tijd. Via lokale media kwam Coulisse in aanraking met Trashpackers. “Trashpackers is een enorme inspiratiebron voor ons”, zegt Christiaan Roetgering, eigenaar van Coulisse. “De essentie van onze samenwerking is onze gedeelde motivatie om bij te dragen aan een betere, schonere wereld door plastic afval om te zetten in waardevolle producten. Door elkaar te helpen kunnen wij een nog grotere impact maken.” Coulisse doneert een deel van de opbrengst van Eco Essence aan Trashpackers.

Eco Essence: 30% minder impact op milieu
Vanuit de missie om bij te dragen aan een betere wereld ontwikkelt Coulisse alternatieven voor conventionele rolgordijnstoffen van polyester. Tijdens de R+T 2018 in Stuttgart introduceerde Coulisse Eco Essence. De duurzame rolgordijnstof is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen en heeft dezelfde natuurlijke textuur en functionele eigenschappen als rolgordijnstoffen van niet-gerecyclede materialen. Voor een vierkante meter Eco Essence worden 11 gerecyclede PET-flessen gebruikt. Bij het produceren van de rolgordijnstof wordt 50% minder energie en water gebruikt dan bij de productie van een conventionele polyester rolgordijnstof. De productie van Eco Essence heeft 30% minder impact op het milieu. Dit sluit aan bij de missie van Coulisse om de raambekledingsindustrie naar een hoger level tillen en bij te dragen aan het creëren van comfortabele, gezonde en duurzame ruimtes.

Eco Essence is tweemaal bekroond met de Amerikaanse WCMA Product Award voor Beste Technische Innovatie in de categorie duurzaamheid. De stof is geschikt voor rolgordijnen en paneelgordijnen en uit voorraad leverbaar. De duurzame rolgordijnstof heeft een breedte van 280 cm en is verkrijgbaar in zeven tijdloze kleuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details