Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse: ‘Nieuwe textielcollectie Living Beauty voor 2021 en daarna’
Living Beauty is volgens Coulisse ‘een tijdloze textielcollectie geïnspireerd door de schoonheid van de wereld’.

Coulisse: ‘Nieuwe textielcollectie Living Beauty voor 2021 en daarna’

Het concept draait om duurzame en tactiele materialen en omvat gerecyclede stoffen, verfijnde texturen en luxe velvetstoffen. “Met het concept presenteren we duurzame mogelijkheden voor alle productgroepen, waarmee zowel een gedurfd fashion statement in het interieur kan worden gemaakt, als een stijlvolle natuurlijke uitstraling gecreëerd”, aldus Creative Director Catharina Idema, die de collectie voorstelt. 

Een nieuwe designfilosofie

Living Beauty is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. “Dit textielconcept brengt een nieuw gevoel van weelde. Bij Coulisse zien we alle reden om terug te keren naar elementaire waarden en designprincipes. De juiste mindset en een frisse benadering van minimalisme brengt uitzonderlijke waarde in ons leven. Onze designfilosofie is daarop gericht. Living beauty leert ons vriendelijk te zijn voor de aarde, geïnspireerd door de elementen en gericht op recycling.” 

Living Beauty is geen op zichzelf staande textielcollectie, maar een concept dat alle door-schoonheid-geïnspireerde stoffen uit de bestaande collecties van Coulisse omvat, uitgebreid met nieuwe stoffen. “Omdat we bewuster zijn over wat we toevoegen aan deze snel-veranderende wereld, ligt onze focus op minder en beter, maar wel met een eeuwig gevoel voor schoonheid. Gedurende het jaar voegen we doordachte producten toe aan het Living Beauty concept.” 

Compact maar compleet

Bij het samenstellen van de stoffen voor het Living Beauty concept hebben de designers van Coulisse een zorgvuldige selectie gemaakt uit het huidige assortiment stoffen, gebaseerd op wereldwijde data en trends. Deze selectie is uitgebreid met nieuwe stoffen met texturen en structuren, die samen een complete look and feel bieden. “De doordachte textielcollectie is kleiner dan voorheen, maar compleet. De basis van de collectie zijn de musthaves: effen stoffen die nooit uit de mode raken. Om onze creativiteit tot uitdrukking te brengen, hebben we de basics aangevuld met texturen, jacquards en prints in verschillende kleuren en materialen. Dit voegt karakter toe aan de collectie en zorgt ervoor dat we onze partners een onderscheidende en vernieuwende selectie stoffen bieden.” 

EcoLuxury

Coulisse is zich bewust van de snel-veranderende wereld en wil verantwoordelijkheid nemen voor zijn ecologische voetafdruk. Daarom ligt de focus op doordachte producten en materialen die de tand des tijds kunnen doorstaan. Deze producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, op een meer verantwoorde manier geproduceerd, of beide. Producten in de Living Beauty collectie die voldoen aan deze criteria krijgen het EcoLuxury label. Dat kan worden onderverdeeld in vier pijlers; gerecycled garen, eco geproduceerd, Oeko-Tex en FSC papier. 

Zeker in publieke ruimtes kunnen antivirale screens een belangrijke rol vervullen.

De Living Beauty collectie is verdeeld in Plains, Screens, Textures, Natures en Velvets. Meer over de collectie en een webinar over Living Beauty: https://coulisse.com/products/textiles.  

Antivirale screen

De antivirale screen van Coulisse is in Z&R 2 al kort aan de orde geweest, omdat Coulisse dit product had voorgedragen voor de Z&R Product of the Year Award 2021. “Deze innovatieve screen, vooral geschikt voor openbare ruimtes waar strikte hygiëne-eisen gelden, is de eerste met een snelle en langdurige antivirale en antibacteriële werking dat speciaal is ontworpen om de verspreiding van corona-achtige virussen te helpen voorkomen”, aldus Eva Jongejan, Textile Engineer bij Coulisse. “Antimicrobiële textielsoorten waren al een belangrijk onderdeel van de Coulisse collectie, de pandemie heeft de aandacht ervoor alleen maar versterkt.” 

Coronavirus in secondes uitgeschakeld

Virussen vormen een voortdurend gezondheidsrisico, zeker in publieke ruimtes. Op oppervlakken achtergebleven coronavirussen kunnen dagen actief blijven. Een voordeel van deze virussen is wel dat ze relatief gemakkelijk kunnen worden vernietigd. Testen met het antivirale screen hebben uitgewezen dat 99% van de SARS-CoV-2 virusdeeltjes binnen 16 seconden zij gedeactiveerd. 

“Vanwege hun functionaliteit en duurzaamheid worden screens veel gebruikt in publieke ruimtes”, zegt Eva Jongejan. “Onze antivirale screen maakt de toepassingsmogelijkheden nog groter, bijvoorbeeld voor ziekenhuizen of huisartspraktijken, maar ook voor scholen, crèches of thuissituaties. Het doek voldoet bovendien aan Oeko-Tex en is vrij van schadelijke stoffen.” 

De nieuwe screen maakt onderdeel uit van de Screen Essential 3000 serie, heeft een openheid van 5%, is 250 cm breed en leverbaar in zes tijdloze kleuren. Meer informatie over de antivirale screen is te vinden op https://coulisse.com/blogs/antiviral-screen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details