Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse: ‘Meer dan slimme zonwering met Award-winnende innovaties’
In het Atrium van het beursgebouw in Stuttgart had Coulisse een belevingswereld gerealiseerd.

Coulisse: ‘Meer dan slimme zonwering met Award-winnende innovaties’

Bezoekers van de R+T konden deze editie – opnieuw – niet om Coulisse heen. In het Atrium van het beursgebouw had het bedrijf een echte belevingswereld gerealiseerd. Daarbij stond Motionblinds, het merk van Coulisse voor slimme motoren, op verschillende manieren centraal. 

“In een aantal stappen hebben we ons verhaal met de bezoekers gedeeld”, zegt een trotse PR eventspecialist Mariët Buld. “Het doel was om onze bezoekers een beleving te bieden. Dat begon met een boodschap door middel van een hologram van onze partners Eve, ABB, Google en Samsung. Zij vertelden over de samenwerking met Motionblinds en het belang van smart home in de toekomst. Na deze introductie werden bezoekers naar een ruimte geleid waar de grootste videoproductie van Coulisse tot nu toe te zien was. Door middel van een 360°experience konden bezoekers ervaren wat de wereld van Motionblinds te bieden heeft. Daarbij staan energiebesparing, gemak en veiligheid centraal.” 

Bezoekers werden middels een hologram geïnformeerd.

Zonwering die aansluit bij een steeds slimmere wereld

Deze thema’s werden verder toegelicht in verschillende scenes uit het dagelijks leven. Zoals opstaan met raambekleding die automatisch omhoog gaat en muziek die start, de juiste condities in een thuiskantoor dankzij zonwering, maar ook met geautomatiseerde verlichting en ventilatie. “De wereld wordt steeds slimmer”, constateert Product Manager Roy Ebbekink. “De energietransitie gaat snel en wij gaan hier in mee. Dankzij de wereldwijde smart home-standaard Matter is het mogelijk om alle producten aan elkaar te koppelen. Wij combineren dit met de energiezuinige en lokale mesh-netwerktechnologie van Thread. Zonder app of account kunnen onze klanten dan al hun slimme apparaten bedienen.” 

Dit verhaal combineerde Coulisse natuurlijk met verschillende noviteiten. “Eén hiervan is onze upgrade kit. Deze motor voor rolgordijnen past in vrijwel elke buismaat door een slim systeem dat zich aan het formaat van de buis aanpast. Zo kan elk rolgordijn ‘slim’ worden. Natuurlijk kan dit product eenvoudig aan alle andere smart home-oplossingen worden gekoppeld.” 

Voor twee andere innovaties heeft Coulisse een R+T Innovation Award gewonnen. De eerste, in de categorie Building Automation, was voor de Adaptive Shading-functie. Deze technologie zorgt ervoor dat zonwering zich intuïtief aanpast aan de stand van de zon, waardoor natuurlijk daglicht en energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd op basis van de geografische locatie en de oriëntatie van het raam. De tweede award, in de categorie ‘Interior Sun Shading Systems’, bekroonde het Smart Frame. Deze nieuwe, gemotoriseerde, plissé- en honingraatzonwering op zonne-energie in een magnetisch frame, is speciaal ontworpen voor boorvrije installatie op draai-kiepramen en deuren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details