Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse loopt voorop in smart home trend
Eve MotionBlinds motoren met Apple HomeKit technologie werken direct via de iPhone, zonder extra bridge.

Coulisse loopt voorop in smart home trend

Coulisse heeft het vizier altijd gericht op de toekomst. De wereldwijde toeleverancier van raambekleding uit Enter staat bekend om zijn inspirerende collecties en innovatieve concepten. Eigenaar en CEO Christiaan Roetgering, die samen met zijn broer Maurice sinds de oprichting in 1992 de drijvende kracht is achter de snelgroeiende onderneming, is ervan overtuigd dat de wereldwijde smart home trend in 2022 zorgt voor een definitieve doorbraak van motorisatie in markt voor binnenzonwering. 

Naadloze systeemintegratie voor eenvoudige kabelvrije installatie.

Slimme raambekleding breekt definitief door

Waar we ook om ons heen kijken, overal zien we dat woningen en apparaten steeds slimmer worden. Ze worden geïntegreerd in ons netwerk en middels de gekende smart home apps kunnen we dan zaken automatiseren of simpelweg met onze smartphone bedienen. 2022 wordt het jaar van de definitieve doorbraak van slimme raambekleding waardoor de markt voor binnenzonwering nog meer in beweging komt. De vraag naar gemotoriseerde producten voor toepassing in slimme woningen gaat enorm stijgen. Coulisse, de wereldwijde toeleverancier van raambekleding uit Enter, zet daarom zwaar in op motorisatie met MotionBlinds, het slimme automatiseringsconcept voor rolgordijnen en duo rolgordijnen, gordijnen, jaloezieën, honingraat plissés, lamellen en vouwgordijnen.

Installeren via smartphone, simpelweg door de setup code te scannen.

Enorm marktpotentieel

De smart home markt verdrievoudigt naar verwachting richting 2025. Het aandeel slimme woningen zal wereldwijd in vijf jaar tijd groeien van 13% naar 31%. In 2020 waren er wereldwijd 225 miljoen huishoudens met een slimme woning, dit aantal groeit in 2025 naar verwachting naar 478 miljoen huishoudens. Dit betekent dat bijna een derde van alle huishoudens tot op zekere hoogte slim zal zijn binnen enkele jaren. Het is mede dankzij deze kengetallen dat Coulisse het komende jaar een aantal toekomstbestendige smart home oplossingen op de markt brengt. Men verwacht samen met resellers spectaculair te groeien in dit segment. “De smart home trend biedt een enorm potentieel voor onze industrie, met groeikansen voor leveranciers, producenten, dealers en retailers”, zegt Christiaan Roetgering, eigenaar en CEO van Coulisse uit Enter. “Een steeds grotere groep consumenten gaat gericht op zoek naar oplossingen voor slimme woningen. 2022 wordt voor de zonweringindustrie het jaar van de definitieve smart home doorbraak. Wij houden er rekening mee dat het aandeel van motorisatie in de markt voor maatwerk raambekleding binnen vijf jaar zal stijgen naar 20%”.

Motoren met een geïntegreerde USB-C oplaadbare Li-ion batterij.

Voorsprong door technologische ontwikkeling

De engineers van Coulisse werken al meer dan een decennium aan de ontwikkeling van automatisering voor raambekleding. Met hun jarenlange ervaring in het creëren van totaaloplossingen voor de raambekledingsindustrie, ontwikkelden ze (en dat doen ze nu nog steeds) de slimme MotionBlinds technologie vanuit een systeembenadering. De motoren integreren perfect met diverse productgroepen. Deze naadloze integratie zorgt voor ultiem gemak bij het produceren, installeren en bedienen van raambekleding aangedreven door MotionBlinds motoren. Vanuit deze design filosofie is het MotionBlinds concept uitgewerkt tot in de kleinste details, waardoor de technologie onzichtbaar blijft voor het menselijk oog. 

Set up in a minute

Coulisse introduceert binnen het MotionBlinds concept een complete serie batterijmotoren, kabelvrij te installeren en oplaadbaar met een USB-C kabel, toepasbaar op alle typen raambekleding. Deze nieuwe MotionBlinds motoren zijn uitgerust met Bluetooth technologie. Hierdoor is de raambekleding na installatie binnen een minuut klaar voor gebruik. Download simpelweg de MotionBlinds Bluetooth app en scan met de camera van een smartphone de setup code, die uniek is voor elke motor en slim is verwerkt in het koordgewicht. Met een korte trekbeweging aan dit koordgewicht is trouwens ook handmatige bediening nog steeds mogelijk. Na het volgen van een paar simpele stappen in de app om de draairichting te bepalen en eindposities in te stellen, kunnen de motoren worden bediend via je smartphone binnen Bluetooth bereik (ongeveer 10 meter) en geautomatiseerd met vooraf ingestelde timers, waarna de raambekleding op gezette tijden automatisch naar een bepaalde positie beweegt. De MotionBlinds Bluetooth app werkt zonder registratie of login en is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Play Store (Android). Voor integratie met smart home systemen en bediening op afstand kan eenvoudig de MotionBlinds bridge worden toegevoegd, waarna de raambekleding kan samenwerken met andere slimme apparaten. Echter, in de nabije toekomst is zelfs de extra bridge niet meer nodig voor smart home integratie.  

Handmatige pull-bediening is een waardevolle toevoeging op slimme bedieningsopties.

De smart home motoren van de toekomst

Begin 2022 introduceert Coulisse namelijk rolgordijn motoren met Apple HomeKit technologie, ontwikkeld in samenwerking met smart home specialist Eve Systems. Eve MotionBlinds motoren zijn de eerste motoren in de markt die Thread ondersteunen, de radio technologie van de toekomst. Hierdoor worden de motoren direct via de iPhone toegevoegd aan het Apple HomeKit ecosysteem, waardoor ze samenwerken met andere apparaten, zoals slimme verlichting, sensoren en thermostaten. De HomePod mini en Apple TV 4K, apparaten die vaak al aanwezig zijn in smart homes die werken met Apple HomeKit, fungeren als bridge. Hierdoor is de aankoop van een additionele bridge niet meer nodig. Alle data en intelligentie worden lokaal opgeslagen op de Eve MotionBlinds motoren en blijven hierdoor binnenshuis, waardoor de privacy van gebruikers optimaal is gewaarborgd. “Met de integratie van Thread nemen Coulisse en Eve een voorsprong op de smart home toekomst die de raambekledingindustrie te wachten staat”, vervolgt Christiaan. “Door installatie, automatisering en bediening direct op de iPhone mogelijk te maken, zijn Eve MotionBlinds de perfecte aanvulling op ons volledig geïntegreerde raambekleding aanbod.”

Slimme bediening, automatisering en smart home integratie via de smartphone.

Matter opent de markt 

Apple, Google, Amazon, Samsung en vele andere IoT-ontwikkelaars hebben de handen ineengeslagen om een universele smart home taal te ontwikkelen, genaamd Matter. Apparaten met Matter kunnen met elkaar communiceren, ongeacht welk smart home systeem wordt gebruikt. Wanneer Matter wordt geïntroduceerd, naar verwachting in de loop van 2022, zijn Eve MotionBlinds motoren, dankzij de ingebouwde Thread technologie, de eerste raambekleding motoren met Matter. Hierdoor werken Eve MotionBlinds motoren straks niet alleen met Apple HomeKit, maar ook met Google, Alexa, SmartThings en tal van andere smart home systemen. Matter opent de smart home markt voor consumenten, aanbieders en ontwikkelaars en Matter maakt Eve MotionBlinds tot dé toekomstbestendige keuze voor slimme raambekleding. 

Handmatige pull bediening

Naast alle slimme bedieningsopties is er altijd nog de handmatige pull bediening, die kenmerkend is voor de eenvoud van MotionBlinds. Een simpele trekbeweging laat de raambekleding automatisch op en neer gaan. Pull bediening is een waardevolle aanvulling op geautomatiseerde bedieningsopties, omdat er niets voor nodig is: geen connectiviteit, geen smartphone en geen afstandsbediening. Het is intuïtief, het werkt altijd en iedereen kan de raambekleding in huis bedienen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details