Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse lanceert serie motoren met Apple Homekit technologie
Christiaan Roetgering – Coulisse Jerome Gackel – Eve Systems

Coulisse lanceert serie motoren met Apple Homekit technologie

Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met smart home-specialist Eve Systems uit München. De serie motoren, die bestaat uit draadloze motoren voor rolgordijnen, jaloezieën, honingraatplissés en gordijnen, heeft als doel gemotoriseerde raamdecoratie en binnenzonwering – in dit artikel verder aangeduid als raambekleding – voor iedereen toegankelijk te maken. 

De motoren zijn speciaal ontworpen om eindgebruikers een aangename gebruikerservaring te bieden. Dat wordt bewerkstelligd doordat de motoren het gebruik van gemotoriseerde raambekleding drastisch vereenvoudigen door directe installatie, bediening en automatisering met de iPhone mogelijk te maken. De serie motoren, die als eerste op de markt de nieuwe home connectivity standaard Thread bevat, zal in de loop van dit jaar beschikbaar komen, te beginnen met een rolgordijnmotor. 

Kostenbesparende gamechanger in installatie en gebruik

De nieuwe serie motoren is een uitbreiding van MotionBlinds, het automatiseringsconcept van Coulisse en het resultaat van nauwe samenwerking van Coulisse met Eve Systems, een marktleider in de ontwikkeling van accessoires voor het Apple HomeKit-ecosysteem. “De motoren maken super eenvoudige installatie, programmering en bediening van raambekleding met de iPhone mogelijk”, aldus Jerome Gackel, CEO van Eve Systems. “Omdat de raambekleding via Bluetooth verbinding maakt, is er voor de installatie geen gateway of bridge nodig. Door simpelweg een QR-code te scannen, wordt de raambekleding automatisch en veilig op de iPhone geïnstalleerd, klaar om te worden bediend via app of stem. In slechts een paar seconden ben je klaar.” Software-updates om de nieuwste features te activeren en verbeteringen op basis van gebruikerservaringen verschijnen automatisch in de Eve app. Hierdoor is er na installatie weinig tot geen service of ondersteuning nodig. 

“Dankzij de Eve-software is deze nieuwe serie motoren een gamechanger in de markt van raambekleding voor binnen”, zegt Christiaan Roetgering, eigenaar van Coulisse. “Zowel het installatie- als het gebruiksgemak is ongeëvenaard. Alle complexiteit is weggenomen en de installatietijd drastisch verkort. Gecombineerd met het feit dat je geen hub meer nodig hebt, biedt dit grote kostenvoordelen. Het maakt de weg vrij om gemotoriseerde raambekleding beschikbaar te maken voor een breed publiek en te omarmen als een product dat plezier en waarde toevoegt aan het dagelijks leven in huis.” 

Onderdeel van een veilig en verbonden smart home-ecosysteem

De raambekleding met motoren met Apple HomeKit-technologie werkt volgens Roetgering en Gackel naadloos en veilig samen met andere HomeKit-gecertificeerde accessoires, zoals verlichting, thermostaten, bewegingsdetectoren en andere op sensoren gebaseerde installaties en accessoires. 

Eenmaal aangesloten maakt de raambekleding direct deel uit van een smart home-ecosysteem, waarin slimme apparaten automatisch samenwerken om op elk moment van de dag de ambiance, de veiligheid en het comfort te creëren dat bewoners of gebruikers wensen. “De range motoren is ontworpen om de privacy van de gebruiker bij elke stap te waarborgen”, benadrukt Christiaan Roetgering. “In plaats van te vertrouwen op een cloud, zoals de meeste toepassingen, worden alle gegevens lokaal op de motor opgeslagen, wat betekent dat gegevens die in huis worden uitgewisseld, in huis blijven”, vult Jerome Gackel aan. 

Toekomstbestendig met Thread

Met de integratie van Thread nemen Coulisse en Eve een voorsprong in de connected home toekomst die de raambekleding-industrie te wachten staat, stellen Roetgering en Gackel. “Thread is niet alleen het derde native protocol dat door Apple HomeKit wordt gebruikt, naast Bluetooth en WLAN, het wordt ook een basiselement van project CHIP, wat staat voor Connected Home over IP, de smart home-standaard van de toekomst die momenteel wordt ontwikkeld door Google, Amazon, Apple en tal van IoT-fabrikanten”, weet Jerome Gackel. “Thread zal zeker de nieuwe standaard worden in low-power thuisnetwerken, wat onze nieuwe motoren een toekomstbestendige keuze maakt.” 

Naadloze integratie in het aanbod van Coulisse raambekleding

Christiaan Roetgering beschouwt de lancering van het nieuwe assortiment is een mijlpaal in de bijna 30-jarige geschiedenis van Coulisse als innovator in de raambekledingbranche. “Wij zijn ervan overtuigd dat smart home de toekomst is en onze branche de komende jaren zal veranderen. Met deze nieuwe range motoren met Apple HomeKit-technologie bieden wij onze klanten de unieke mogelijkheid om daarin voorop te lopen. Omdat het assortiment deel uitmaakt van ons volledig geïntegreerde aanbod raambekleding, waarin systemen, collecties en automatisering naadloos en esthetisch samenkomen in één concept, stelt het onze klanten bovendien in staat om hun aanbod te vereenvoudigen en tegelijk te optimaliseren.” 

Op de site van Coulisse is een video van het volledige interview met Christiaan Roetgering en Jerome Gackel terug te zien, met aan het einde een productdemonstratie die precies laat zien hoe de technologie werkt: https://coulisse.com/blogs/a-gamechanger-in-the-market.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details