Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Interieur

Coulisse: ‘Introductie Absolute Honeycomb: totaalconcept voor honingraat plissés’ 

Coulisse is voortdurend actief met de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten. Het resultaat van die inspanningen is een nieuw totaalconcept voor honingraat plissés: Absolute Honeycomb.

PL_TR_125_HC kopiëren
Absolute Honeycomb.

25 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Met een brede collectie Honeycell stoffen, geavanceerde systemen en MOTION automatisering biedt Coulisse een oplossing voor iedere vraag in de markt”, aldus manager engineering Bas Klein Tuente van Coulisse. 

Het Absolute Honeycomb systeemconcept van Coulisse is geschikt voor honingraat- en plisséstoffen in verschillende breedtes. Naast de traditionele bottom-up configuratie zijn er top-down/bottom-up systemen en dag-nacht systemen leverbaar voor optimale beheersing van licht, klimaat en privacy. “Perfect om overdag voldoende daglicht binnen te laten en ’s avonds, zodra het buiten donker en kouder wordt, binnenshuis meer privacy en warmte te creëren”, meent Klein Tuente. 

Absolute Honeycomb is uitgerust met het automatiseringsconcept MOTION.

Absolute Honeycomb is een modulair concept. Met een beperkte set aan onderdelen is het mogelijk om verschillende configuraties en bedieningsopties te maken: gespannen voor draaikiep ramen, cord-lock als basisoptie, cordless voor extra veiligheid, ketting voor hoge ramen en gemotoriseerd. De onderdelen zijn verkrijgbaar in acht kleuren, die op basis van wereldwijde data en trends zorgvuldig zijn geselecteerd voor met maken van perfecte combinaties tussen systemen en stoffen, passend bij ieder interieur. 

De engineers van Coulisse hebben zich voor Absolute Honeycomb laten inspireren door de wereldwijde smart home-trend en door wensen van klanten, installateurs en eindgebruikers in typische honeycomb markten. Bas Klein Tuente: “Met eenvoud, gemak en modulariteit als onze uitgangspunten, net als bij ons succesvolle rolgordijnconcept. En natuurlijk de integratie met MOTION, want motorisatie heeft de toekomst.” 

MOTION is het automatiseringsconcept van Coulisse, met slimme draadloze usb-oplaadbare batterijmotoren voor verschillende typen raambekleding. Coulisse signaleert een sterk toenemende interesse in gemotoriseerde oplossingen. Klein Tuente omschrijft het gemotoriseerde top-down/bottom-up systeem dan ook als “dé innovatie binnen het Absolute Honeycomb concept”. 

“Ons gemotoriseerde top-down/bottom-up systeem is in alle opzichten perfect uitgevoerd. Slim en draadloos, dus eenvoudig te installeren in smart homes en te bedienen met de smartphone. De usb-oplaadbare motor met geïntegreerde batterij is daarnaast ook handmatig te bedienen, met een simpele trekbeweging aan ketting of koord. Dat is uniek voor honeycomb systemen en zeer intuïtief en functioneel. Iedereen kan het, en het werkt echt altijd.” 

Absolute Honeycomb kan ook handmatig worden bediend met een simpele trekbeweging aan ketting of koord.

De slimme draadloze motor voor Absolute Honeycomb systemen herbergt naast de pull functie nog enkele slimme noviteiten. De motor heeft een roteerbare kop, waardoor de motor aan beide zijden van het systeem, voor bediening links en rechts toepasbaar is. Dit scheelt voorraadposities en het biedt gemak in het assemblageproces. De kop van de motor is wit, maar kan met een afdekkapje in dezelfde acht kleuren als de overige onderdelen eenvoudig in een passende kleur worden gemaakt. 

Geïnteresseerden kunnen het Absolute Honeycomb webinar bekijken op coulisse.com, waar het volledige concept in iets meer dan tien minuten wordt voorgesteld: https://coulisse.com/blogs/honeycomb-webinar.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details