Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse introduceert baanbrekend antiviraal screen voor raambekleding

Coulisse introduceert baanbrekend antiviraal screen voor raambekleding

Als onderdeel van het streven naar comfortabele en gezonde binnenruimten introduceert wereldwijd leverancier van raambekleding Coulisse een screen met baanbrekende antivirale eigenschappen. Het innovatieve screen, dat met name geschikt is voor openbare gelegenheden met strenge hygiëne-eisen, is het eerste op de markt met een snelwerkende en langdurige antivirale en antibacteriële werking, bedoeld om de verspreiding van corona-achtige virussen effectief tegen te gaan.

Antimicrobiële stoffen waren al een gewaardeerd onderdeel van de Coulisse-collectie. Deze stoffen gaan de verspreiding tegen van microben die ongemak of ziekte kunnen veroorzaken. Geconfronteerd met de gevaren van een nieuw virus dat over de hele wereld rondwaart, neemt Coulisse nieuwe initiatieven om ervoor te zorgen dat haar raambekledingsoplossingen blijven bijdragen aan de gezondheid en veiligheid binnenshuis.

Coronavirus binnen enkele seconden geïnactiveerd

Achtergebleven restanten van besmettelijke virusdeeltjes vormen een duidelijk gezondheidsrisico, vooral in openbare ruimten waar mensen komen en gaan. Onderzoek toont aan dat virussen van de coronavirusfamilie dagenlang op materialen kunnen achterblijven. Een van de weinige positieve aspecten van corona is dat het virus relatief gemakkelijk kan worden vernietigd. Testen met het SARS-CoV-2 virus op het antivirale screen van Coulisse laten zien dat 99 procent van de coronavirusdeeltjes binnen 16 seconden wordt geïnactiveerd.

Eva Jongejan, Textile Engineer bij Coulisse: ‘Wij zijn verheugd om het eerste screen op de markt te brengen dat zowel antimicrobieel als antiviraal is. Het screen is ontworpen met een snelwerkende en langdurige antivirale en antibacteriële werking om de verspreiding van Covid-19 te helpen indammen. Wanneer aerosolen in contact komen met het antivirale screen, zal het virus zich niet kunnen verspreiden. Screenstoffen zijn altijd de eerste keuze geweest voor openbare ruimten, waaronder ziekenhuizen, vanwege hun functionaliteit en duurzaamheid. Vooral voor dergelijke gebouwen zien we een toenemende vraag naar hygiënische oplossingen.’

Maximale bescherming en gerustheid

De nieuwe screenstof, met openheidsfactor van 5 procent, maakt deel uit van de Screen Essential 3000-serie. Screen Essential is een doek op PVC- en polyesterbasis met een 2×2 Panamaweving. Het is conform OEKO-TEX en is vrij van VOC’s, ftalaten, formaldehyde en zware metalen, waardoor het veilig is voor direct huidcontact. Voorzien van zowel antimicrobiële als antivirale eigenschappen, biedt het nieuwe screen maximale bescherming tegen ziekteverwekkers.

Net als de overige Coulisse screens met antimicrobiële eigenschappen, is het nieuwe antivirale screen bijzonder geschikt voor openbare gelegenheden met strenge hygiëne-eisen. Uiteraard zorgt het ook voor gemoedsrust in huiselijke kring en op plaatsen waar kinderen spelen. Als onderdeel van de Screen Essential 3000-serie is het verkrijgbaar in een breedte van 250 centimeter en in 6 tijdloze kleuren variërend van witte en beige tot grijze en zwarte tinten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details