Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Corradi: ‘Pergotenda®, lamellendak of zonnezeil om buitenruimte optimaal te benutten’
De lamellen van de Corradi Imago® kunnen tot 135° roteren.

Corradi: ‘Pergotenda®, lamellendak of zonnezeil om buitenruimte optimaal te benutten’

Nu eindelijk de zon weer volop schijnt en de dagen warmer worden, is het ook weer tijd om onze outdoor ruimtes in een nieuw jasje te steken met terrasoverkappingen, terraszonweringen en pergola’s”, zegt Country Sales Manager France & Benelux Jan Van Moerkerke van Corradi. “Zodat we onze vrije tijd buiten kunnen doorbrengen, in verbinding met de natuur, op een comfortabele plek in de openlucht.” 

Het zonnezeil Scirocco wordt volledig op maat geproduceerd voor het beschaduwen van oppervlakken tot 70 m2.

“Een plek om te werken, om te ontspannen, om samen te zijn met vrienden of familie… Het maakt niet uit wat mensen in de buitenruimte doen, als ze maar comfortabel en geschikt is voor wat men er wil doen”, meent Van Moerkerke. Met dat in het achterhoofd kijkt Corradi wat de trends van 2022 zijn en welke oplossingen-op-maat er zijn om op de actuele wensen van eindgebruikers tegemoet te komen. 

‘Pergotenda® of lamellendak?’

Ondanks het feit dat een Pergotenda® vouwdak en een lamellendak in beginsel dezelfde gebruiksfuncties hebben, zijn er volgens Van Moerkerke een aantal verschillen die ze ieder voor zich uniek en specifiek maken. 

“Beide oplossingen bieden de mogelijkheid om zo veel mogelijk uit de buitenruimte van onze woning of horecagelegenheid te halen, door comfortabele en gezellige ruimtes te creëren voor alle jaargetijden. Maar bij de keuze tussen deze twee verschillende overkappingen moet er niet alleen worden gekeken naar de benodigde ruimte en het gebruik ervan, maar ook hoe ze geïntegreerd kunnen worden op een bepaalde plek en in een bestaande structuur.” 

Pergotenda® Millenium® Celeb vouwdak. (Beeld: ArchitPhoto)

Pergotenda®

Corradi presenteert zijn gepatenteerde vouwdak Pergotenda® als een systeem waarin innovatieve materialen, baanbrekende technologieën en een verfijnd design samenkomen. De structuur van de Pergotenda® kan van aluminium of hout zijn en kan halfvrijstaand, bevestigd aan de muur, of vrijstaand, met een vlak of schuin dak of open rondom of met afsluitingen of glazen schuifzwanden worden gebruikt. 

“Het bijzondere design van de Pergotenda® biedt verschillende mogelijkheden als horizontale overkapping, waarin de kenmerken van een klassieke terraszonwering met die van een pergola samenkomen”, aldus Van Moerkerke. “Het resultaat is een oplossing die niet alleen veelzijdig is, maar ook waterdicht en dus biedt de Pergotenda® ook bescherming tegen weersomstandigheden.” 

Corradi Imago® lamellenoverkapping met wanden en verlichting om de gebruiksmogelijkheden te vergroten. (Beeld: ArchitPhoto)

Het Lamellendak

Comfortabele ruimtes, het hele jaar door, dankzij de een lamellenoverkapping. Corradi heeft drie lamellenoverkappingen – of ‘Bioclimatics’ – in zijn assortiment. Het zijn de Imago®, de Meastro en de Alba. “Een lamellendak is de ideale oplossing voor wie een buitenruimte een persoonlijke tint wil geven middels een elegante mix van design en functionaliteit”, meent Van Moerkerke. “De bijzondere structuur van een terrasoverkapping met lamellendak zorgt voor een comfortabele buitenruimte. De op afstand bestuurbare, roteerbare lamellen maken het mogelijk om de hoeveelheid zonlicht en ventilatie aan te passen voor aangename verblijfsomstandigheden op het terras.” 

SunSails

De zonnezeilen in het leveringsprogramma van Corradi zijn geïnspireerd op de zeiltechnologie uit de nautische wereld en ontworpen met het oog op veelzijdigheid en gebruiksgemak, vertelt Van Moerkerke. “Dankzij de bijzondere materialen waaruit ze zijn gemaakt – die vooral in maritieme omgevingen worden gebruikt – garanderen ze een fantastische weerstand tegen slijtage, weersinvloeden en ook zout.” 

Voor iedere outdoor situatie een oplossing

“De buitenruimte van een huis opnieuw inrichten is niet alleen een kwestie van landscaping en de tuin inrichten of onderhouden, maar het is een heus project, gericht op het buitenleven, om zo onze leefruimte uit te breiden en ruimtes te creëren waar we in alle jaargetijden van kunnen genieten”, besluit Jan Van Moerkerke. “Vernieuwen is het sleutelwoord, waarbij het fysieke en mentale welzijn dat het buitenleven ons kan geven belangrijk is, als we maar goed letten op een aantal details: natuurlijk licht, frisse lucht en functionele én fraai vormgegeven outdoor producten, die ons kunnen helpen om – gewoon bij ons thuis – veelzijdige en functionele leefruimtes buiten te creëren.”   υ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details