Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
CORNELS®: ‘Van Penthouse tot villa’
Terrasoverkappingen POLLUX uit de CORNELS ® Elite serie toegepast bij een appartementsgebouw in de Hoeksche waard. (Beelden: Linda van der Leer)

CORNELS®: ‘Van Penthouse tot villa’

CORNELS® streeft ernaar om voor elke manier van wonen een oplossing te bieden om het hele jaar van het buitenleven te kunnen genieten. “Dankzij het maatwerk van de CORNELS®-producten kan elke ultieme woondroom van uw klant door u als dealer worden gerealiseerd”, zegt directeur Cornelis Nieuwenhuis van CORNELS®. CORNELS® biedt naast verschillende modellen terrasoverkappingen met lamellendaken en ook vouwdaken uit hoogwaardig pvc-doek van onder andere Serge Ferrari, ook glaswandsystemen en zonwering om een volledig tuinkamer te creëren. 

Op de terrassen van het penthouse zijn terrasoverkappingen POLLUX uit de CORNELS ® Elite serie toegepast.

In deze bijdrage aan het Thema Terrasoverkappingen presenteert Cornelis Nieuwenhuis namens CORNELS® een aantal projecten die met de producten van het bedrijf zijn gerealiseerd: 

Verbind buiten met binnen

“Het gevoel van ‘Verbind buiten met binnen’ – de pay-off van CORNELS® – beleven de bewoners van luxe nieuwbouwappartementen in de Hoeksche waard. Buiten met binnen verbinden is hier letterlijk en figuurlijk doorgevoerd. Zowel in de beleving van de ruimte als in de stijlvolle uitstraling van het prachtige interieur en exterieur. Zodra het zonnetje schijnt, genieten de eigenaren van deze mooie appartementen van het buitenleven. Zelfs in de winter is het heerlijk vertoeven in de sfeervolle tuinkamer.” 

Met gesloten lamellen en glaswanden wordt een tuinkamer gecreëerd.

“POLLUX uit de CORNELS® Elite serie, een dak voor inbouw in een bestaande structuur, is toegepast bij de terrassen van dit nieuwbouwproject. Mede doordat ook glazen schuifwanden en heaters zijn toegepast, ontstaat er op koude dagen een comfortabele verlenging van de woonkamer waar de bewoners ’s morgens vroeg al kunnen genieten van een kop koffie. In gesloten stand zorgt het lamellendak op warme zomerdagen voor welkome schaduw. Op zonnige lentedagen kan het dak met een druk op de afstandsbediening helemaal openschuiven. Aan de lange avonden is ook gedacht: de overkapping is uitgevoerd met ledstrips voor een fraaie avondverlichting.” 

Luxe penthouse

“Op de dakterrassen van het penthouse in hetzelfde appartementengebouw zijn twee CORNELS® inschuifbare lamellendaken toegepast. De bewoners van dit penthouse zochten een stijlvolle en degelijke oplossing om de zon uit de woning en van hun dakterras te weren.” 

Beeld van binnen naar buiten bij een gesloten lamellendak.

“Met de POLLUX uit de CORNELS ® Elite serie is ook hier een oplossing gevonden. Ook deze inschuifbare lamellendaken zijn ingebouwd in de bestaande constructie. Hiermee ervaren de bewoners aangename schaduw op zonnige dagen. Het is ook mogelijk om de lamellen geheel te openen of deels, wat zorgt voor prachtige lichtinval en schaduwlijnen.” 

Wellnessterras

“Midden in het oer-Hollandse landschap ligt een schitterende stopboerderij. De huidige bewoners hebben hun woning in het dorp verruild voor deze weidse plek, maar hebben eerst een ingrijpende verbouwing doorgevoerd. Daardoor is een prachtige woonboerderij ontstaan die van alle gemakken is voorzien.” 

Een open terras door gekantelde lamellen en geopende glaswanden.

“Het voormalige bedrijfsgedeelte van de boerderij is omgetoverd tot sport- en wellnessruimte, met in het verlengde van de sauna een luxe terras, compleet met zwembad, jacuzzi, buitendouche én terrasoverkapping. De luxe buitenlevenfaciliteiten met veel ruimte om te ontspannen, zijn geheel naar ontwerp van de eigenaresse van de boerderij gerealiseerd. Vakanties in Curaçao vormden de inspiratiebron voor het harmonieuze design van dit wellnessterras.” 

“De oplossing om op een stijlvolle manier schaduw te creëren, maar ook als gezin te genieten van de zon op het loungeterras, hebben de eigenaren gevonden in terrasoverkapping met kantelbare lamellen ALYA CORNELS® uit de Elite serie. Deze overkapping van 4 x 7 meter voldoet geheel aan hun wensen en deze eyecatcher maakt het terras helemaal af. De dimbare ledverlichting zorgt voor sfeervol licht tijdens lange avonden. Het uitzicht vanaf het terras op de omliggende weilanden met de paarden is werkelijk schitterend. Een fantastische locatie om na een dag werken volop te genieten van het luxe buitenleven.”   υ

Inschuifbaar én kantelbaar

Naast de genoemde overkappingen met lamellendaken die in de voorbeeldprojecten zijn genoemd, biedt CORNELS® nog meer mogelijkheden met lamellendaken, zoals de AVIOR CORNELS® uit de Elite serie. De AVIOR combineert de functie kantelbaar en inschuifbaar. Een extra USP van zijn overkappingen is volgens CORNELS® dat ze in een unieke uitval tot 12 m per module leverbaar zijn en dat afzonderlijke modules onbeperkt koppelbaar zijn. 

“Wilt u ook de woondromen van uw klanten waarmaken en buiten met binnen verbinden?”, sluit Cornelis Nieuwenhuis af. “Neem dan contact op met CORNELS® en informeer naar de mogelijkheden om dealer te worden. Bel 085-130 72 97 of ga naar cornels.nl/dealerworden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details