Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
CORNELS: ‘Geregistreerd Nederlands topmerk in terrasoverkappingen’
Met de AXIS JUMBO kunnen lamellendaken met grote breedte en uitval worden gerealiseerd.

CORNELS: ‘Geregistreerd Nederlands topmerk in terrasoverkappingen’

CORNELS lanceert binnenkort de eigen productlijn die zij ontwikkelen. Bovendien biedt CORNELS nu de grootste lamellenoverkappingen ter wereld aan. Dankzij de grote afmetingen worden lamellendaken nu ook aantrekkelijker voor de horeca. Directeur Cornelis Nieuwenhuis van CORNELS licht deze ontwikkelingen toe. 

“Eerder dit jaar lanceerde CORNELS model EXXEN op de markt, het grootste inschuifbare lamellen dak ter wereld. Nu komt daar de AXIS MAX, het grootste lamellendak ter wereld met kantelbare lamellen. Een interessante ontwikkeling omdat daardoor hoogwaardige terrasoverkappingen met lamellendak ook voor de horeca aantrekkelijk worden.” 

De EXXEN is het grootste inschuifbare lamellendak ter wereld.

Eigen productlijn

“Met onze jarenlange ervaring als importeur en leverancier van hoogwaardige terrasoverkappingen gaan we nu producten uitbrengen die écht volledig aansluiten op de Nederlandse markt. We weten dat de standaarden in Nederland heel hoog liggen. Producten die buiten Europa worden geproduceerd en ontworpen sluiten hier vaak niet volledig bij aan. Dat heeft te maken met onder andere een ander klimaat en minder kritische consumenten.” 

“Wij komen binnenkort met producten die tot in detail aansluiten op de West-Europese markt. Uiteraard zijn deze designproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar naast kwaliteit en design hebben we ook montagegemak hoog in het vaandel staan. Er is momenteel een enorme schaarste aan goede zonweringmonteurs. Om die reden ontwikkelen we onze producten zo dat er fors wordt bespaard op montagetijd. En er is meer, want we bieden binnen ons assortiment ook het grootste lamellendak ter wereld.” 

“Eerder dit jaar heeft CORNELS het model EXXEN gelanceerd, het grootste inschuifbare lamellendak ter wereld. Nu komt daar de AXIS JUMBO, het grootste lamellendak ter wereld met kantelbare lamellen bij. Een interessante ontwikkeling omdat daardoor hoogwaardige terrasoverkappingen met lamellendak ook voor de horeca financieel een stuk aantrekkelijker worden.” 

Interessant en aantrekkelijk geprijsd voor de horeca

“AXIS JUMBO is het grootste lamellendak ter wereld! De terrasoverkapping met kantelbare lamellen kan worden uitgevoerd tot een maximale breedte van 13,5 meter en een uitval van maar liefst 12 meter per module! Weer een geweldig en uniek product dat we met veel aan onze dealers en de eindklanten kunnen aanbieden.” 

“De AXIS JUMBO is een zeer waardevolle aanvulling op het assortiment, zeker voor de dealers die zich richten op de zakelijke markt. Hier zien we namelijk een verschuiving naar de vraag naar terrasoverkappingen met een lamellendak. Vooral de horeca vraagt steeds vaker om terrasoplossingen met een lamellendak. Daar komt bij dat de prijs van ‘s werelds grootste lamellendak in vergelijking met een vouwdak heel aantrekkelijk is, wat de keuze voor de AXIS JUMBO ook voor de horeca heel interessant maakt.” 

Ook voor grote particuliere projecten

“Ook voor de particulier houden wij een grote overspanning betaalbaar”, vervolgt Nieuwenhuis zijn betoog. “Het komt regelmatig voor dat een particulier bijvoorbeeld een lamellenoverkapping van 9 meter breed nodig heeft. Normaal is men dan genoodzaakt om een gekoppeld systeem aan te schaffen. Met de AXIS JUMBO kunnen onze dealers nu een enkele overkapping aanbieden. Dat betekent niet alleen een hoogwaardig, maar ook een aantrekkelijk geprijsd product.” 

Cornels biedt diverse systemen aan om de zijdes van een overkapping af te sluiten.

Design en montagegemak

“Design en esthetiek staan bij de ontwikkeling van deze nieuwe producten hoog in het vaandel, overigens zonder daarbij het montagegemak uit het oog te verliezen. Bij het uitdenken van nieuwe producten besteedt ons Product & Development team veel aandacht aan de montage, die vooral gemakkelijk moet zijn.”  

“Onze dealers reageren nu al enthousiast op het montagegemak van onze terrasoverkappingen en glassystemen. Het plaatsen van onze producten verloopt vlot en eenvoudig. Dat bespaart montagetijd, waardoor de installatiekosten voor de eindklant lager kunnen blijven en de marge voor de dealer hoger. Ook dat maakt de keuze voor onze producten interessant. Montagegemak is iets wat we in de toekomst nóg verder willen ontwikkelen.” 

De lamellenoverkapping AEROLUX.

Geïsoleerde lamellen voor een kleine meerprijs

“Onze terrasoverkappingen met lamellendak zijn betrouwbaar en waterdicht en kunnen volledig op maat en naar wens worden samengesteld. De opties en mogelijkheden zijn eindeloos. Zo biedt CORNELS voor een kleine meerprijs geïsoleerde lamellen aan om het horecaterras van nog meer comfort te voorzien.” 

Ruim assortiment glazen en vaste wanden

“Bij maatwerk horen natuurlijk ook de mogelijkheden om de zijwanden van een overkapping af te sluiten. Daarvoor bieden wij diverse mogelijkheden aan, te beginnen met diverse glassystemen. Opties zijn vast glas, glazen schuifwanden en in verticale richting verstelbare systemen met een glazen borstwering met beweegbaar bovenraam. Van die laatste hebben we twee types, een met een wormschroef en een met een ketting. Die laatste is ontworpen om een scherpere prijs te kunnen aanbieden. Ook bij deze producten is bij het ontwerpen rekening gehouden met montagegemak. Naast glas behoren vaste wanden, zoals aluminium rabatwanden tot het ruime assortiment van CORNELS.” 

Waterdicht, kantelbaar en inschuifbaar lamellendak

“Hoe exclusief het assortiment van CORNELS is, bewijzen wij met de AEROLUX”, besluit Nieuwenhuis zijn verhaal. “Deze overkapping is op dit moment de enige beschikbare waterdichte terrasoverkapping met lamellendak op de markt dat schuifbare én kantelbare lamellen in één product combineert. Dealers die geïnteresseerd zijn geraakt in de producten van CORNELS, kunnen graag contact met ons opnemen: 085 130 72 97 of www.cornels.nl.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details