Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Aandrijving & Besturing

Copahome stelt voor: ‘de eerste child safety tassel die doet waarvoor hij is gemaakt’

Houten_jal_Cropped kopiëren

Tekst | Copahome

Beeld | Copahome

2 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Kindveiligheid

Sinds enige tijd is kindveiligheid een belangrijk thema binnen de zonweringsector. In 2014 stelde de Europese Commissie veiligheidsvoorschriften op om te voorkomen dat kinderen verstrikt zouden raken in de bedieningskoorden en kettingen van zonwering. De voorschriften voorzien dat de afstand van de vloer tot de onderkant van de koord of de ketting minimaal 150 cm moet zijn. Ook moet er een mechanisme worden voorzien dat openspringt wanneer er een kind in koord of ketting verstrikt raakt. Veelal wordt er naar goedkope oplossingen gezocht, waarbij zowel design als functionaliteit uit het oog worden verloren. 

Via onze klanten pikten we al snel ergernissen op. Vaak werd de break-away connector met transparante tape dichtgeplakt. Dat was voor ons het signaal dat er iets goed fout zat en aangezien vakmanschap en ontzorgen in ons DNA zit, werd een noodzakelijk kwaad een unieke opportuniteit. 

Ontwikkelingsproces

Ons team ontwikkelde een veiligheidsvoorziening die niet alleen aan alle negatieve opmerkingen een antwoord biedt, maar die tevens alle veiligheidseisen ruimschoots overtreft. Uit verschillende testen bleek dat veel van de gebruikte Child Safe oplossingen zouden falen als het noodlot zou toeslaan. 

Na een uitgebreid ontwikkelingsproces kunnen we met trots de gepatenteerde Copahome Child Safety tassel voorstellen. Geen simpel break-away systeem, maar een technisch hoogstandje dat aan alle verwachtingen voldoet. Gestroomlijnd, betrouwbaar en bovenal kindveilig! 

Ontwerp

De nieuwe Child Safety tassel van Copahome heeft een clean en gestroomlijnd design. De bovenkant van de tassel is zo ontworpen dat de lamellen niet beschadigd worden bij het naar beneden laten van de houten jaloezie. 

Innovatief

Dit product is innovatief omdat wij geluisterd hebben naar onze klanten. We wilden een echte kindveilige oplossing aanbieden die enkel in werking treedt indien nodig en niet wanneer er hard aan het mechanisme wordt getrokken. Daarnaast kunnen de onderdelen niet meer op de grond vallen en kan de eindgebruiker de tassel eenvoudig zelf monteren.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details