Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Copaco Screenweavers: Drievoudige hercertificering Cradle to Cradle

Copaco Screenweavers: Drievoudige hercertificering Cradle to Cradle

Het Cradle to Cradle-certificaat helpt bedrijven om de duurzaamheidsaspecten van hun producten voortdurend te verbeteren en zo te werken aan een duurzamere toekomst voor iedereen. Het woord ‘continu’ is hier van cruciaal belang, omdat een Cradle to Cradle Certified certificering niet het einddoel is. In plaats daarvan is het startpunt van een verbintenis voor de lange termijn om het steeds beter te doen. 

De certificering is slechts twee jaar geldig, waarna opnieuw certificering dient te volgen. Bij elke hernieuwde certificering worden strengere criteria gehanteerd. Dat stimuleert bedrijven om hun productontwerp en productieprocessen te blijven verbeteren. 

C2C Platform heeft sinds 2014 meermaals twee producten van Copaco Screenweavers beoordeeld, te weten: 

• Ulterio – Een binnenzonweringdoek op basis van recyclebare materialen. De screens zijn vervaardigd uit 100% gerecyclede petflessen. Bovendien zijn de stoffen pvc-vrij en is het volledige productproces milieuvriendelijk.

Zilario – Hetzelfde zonweringdoek als Ulterio, maar aan de achterzijde gecoat met een dun laagje aluminium. Daardoor wordt meer dan 60% van het directe zonlicht en warmte weerkaatst. De Zilario-zonwering maximaliseert de energie-efficiëntie doordat de overdracht van warme of koude temperaturen tussen binnenruimte en buitenwereld wordt voorkomen. 

In 2014, en opnieuw in 2017 en 2019 heeft Copaco Screenweavers het Bronze-niveau van de Cradle to Cradle Certified certificering voor beide productreeksen behaald. De certificering van 2014 was van toepassing van versie 3.0 van de Cradle to Cradle Certified Product Standard. De hercertificeringen waren een toepassing van versie 3.1. 

In maart 2022 zijn Copaco Screenweavers en C2CPlatform er voor de vierde keer in geslaagd om Ulterio en Zilario Bronze te certificeren. Bovendien zijn de producten voor de categorieën Materiaalgezondheid en Water- en Grondbeheer aan de hand van versie 4.0 van de productstandaard beoordeeld, de meest ambitieuze norm tot nu toe. 

De Ulterio en Zilario screens worden door Copaco Screenweavers aangeboden via Screenprotectors.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details