Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Continuïteit als kern van de SELVE-filosofie
Continu productassortiment: SELVE biedt zijn aandrijvingen aan in drie series, zoals managing director Andreas Böck (rechts) en productmanager Tino Braumann (links) laten zien. De verschillende soorten aandrijvingen zijn verkrijgbaar in vier versies: bekabeld, draadloos, als SMI-versie en in een korte versie. Bij elk type worden steeds dezelfde instellingen gebruikt.

Continuïteit als kern van de SELVE-filosofie

Wat al zeer uitgebreid is, wordt nog verder aangevuld. Of het nu gaat om rolluiken, luifels, ritsscreens of oplossingen voor noodopeningen … SELVE heeft het juiste type aandrijving voor elke toepassing. Voortaan zijn ook SELVE-motoren van de kleinste serie (BR 1) voorzien van insteekbare aansluitkabels. “Ook hiermee voldoen we weer aan de wensen en behoeften van onze klanten”, benadrukt Andreas Böck, managing director van SELVE. “Alle nieuwe en verdere ontwikkelingen benaderen we op dezelfde holistische wijze en dus kijken we altijd naar ons productassortiment in zijn geheel.”

De filosofie van SELVE is gebaseerd op continuïteit, zowel wat betreft de techniek als de algemene opbouw van aandrijfsystemen. Het Duitse bedrijf uit Lüdenscheid biedt behalve motoren van de serie 2, die het populairst zijn op de markt, ook een kleinere (BR 1) en een grotere (BR 3) serie aan. “We willen het assortiment consequent aanvullen”, legt Andreas Böck uit. “Daarom bieden we onze klanten optimale oplossingen voor alle installaties, toepassingen en schermen.”

Hoe verschillend de specifieke toepassingsgebieden van de verschillende elektronische aandrijvingen ook zijn, “elk type volgt altijd dezelfde filosofie wat betreft bediening en functies”, onderstreept de managing director van SELVE.

Meer flexibiliteit bij de productconfiguratie. Dit ziet productmanager Tino Braumann als het grote voordeel van de insteekbare aansluitkabel, die SELVE nu ook uitrolt voor de serie 1. De filosofie van continuïteit in bediening en functies kenmerkt ook de motortypes in de kleine serie.

Dit geldt bijvoorbeeld voor de SE Pro (voor rolluiken), de SEM Plus (voor luifels) en de SEZ (voor ritsscreens). “Deze worden door ons allemaal consequent in vier versies aangeboden: bekabeld, draadloos, als SMI-versie en in een speciale korte versie. Afhankelijk van het type aandrijving zijn ze altijd volledig identiek ingesteld”, zegt Andreas Böck, die hiermee het grote pluspunt benadrukt. Dit biedt onze zakelijke klanten een “hoge mate van bedieningszekerheid”, voegt Tino Braumann, productmanager Aandrijftechiek, toe. Volgens het motto “keep it simple” vertrouwt SELVE niet alleen op identieke instellogica, maar ook op absoluut identieke functionaliteit. “Als je eenmaal weet hoe je een bepaald motortype in bedrijf moet stellen, dan kun je dit ook met elke andere serie en versie – of deze nu draadloos, via SMI of met kabels wordt aangestuurd”, zegt Andreas Böck.

Dit is de kern van de SELVE-filosofie en kenmerkt ons uitgebreide aandrijfassortiment. Alle benodigde knowhow is voorhanden in Lüdenscheid. Om onze productportefeuille voortdurend aan te vullen maken we gebruik van onze jarenlange expertise. Zo staat de elektronische ontwikkelingsafdeling al meer dan twintig jaar onder leiding van dr. Jost Weiper. Bij productwijzigingen en innovatieve nieuwe concepten wordt hij ondersteund door vakkundige medewerkers die ook vele jaren ervaring hebben. “Onze kerncompetentie bij SELVE is de volledig interne ontwikkeling van hardware en software voor elektronische aandrijvingen”, benadrukt de managing director. Dit levert een aanzienlijk concurrentievoordeel op. “We kunnen onze aandrijftechniek op elk moment aanpassen aan de specifieke eisen van de klant en dankzij onze lean productie kunnen we snel en flexibel produceren.”

Geschikt voor elke toepassing

“Bij alle nieuwe en verdere ontwikkelingen beginnen we vanaf het eindpunt, dat wil zeggen vanuit het perspectief van de vakbedrijven. We richten ons precies op de nieuwe eisen van onze klanten en wat ze concreet nodig hebben”, zegt Andreas Böck. De gespecialiseerde partners van SELVE waarderen de grote verscheidenheid diee hieruit resulteert. “Onze klanten zeggen dat we inderdaad producten aanbieden voor alle situaties. Als we onze aandrijvingen invoeren in een matrix met verschillende soorten toepassingen voor rolluiken of zonweringen, dan kunnen er overal kruisjes worden gezet.” Nu kan er ook een kruisje worden gezet bij de continuïteit in technische details wat betreft de insteekbare aansluitkabel voor de kleinste motorserie.

Dat past en maakt de montage eenvoudiger: dankzij de insteekbare motorkabel kunnen nu ook langere kabels of andere aansluitingen, zoals Hirschmann-stekkers, gemakkelijk worden bevestigd aan kleinere aandrijvingen. Voortaan hebben alle draadloze aandrijvingen van de BR 1 (zoals hier afgebeeld met groene markering op de motorkop) een interne antenne.

Wat in de praktijk succesvol is gebleken bij de BR 2, wordt nu ook uitgerold voor de BR 1. “De insteekbare kabel biedt onze klanten meer flexibiliteit in de productconfiguratie”, legt Tino Braumann uit. Dit betekent dat het nu ook bij kleinere aandrijvingen gemakkelijker is om langere kabels of andere aansluitingen, zoals Hirschmann-stekkers, aan te brengen. Niet alleen het instellen van de bijbehorende motortypes volgt dezelfde bedieningsfilosofie, maar de kleine serie bevat ook krachtige en goed doordachte functies. “Onze klanten hoeven zich dus niet met minder tevreden te stellen en profiteren van dezelfde functies”, benadrukt de productmanager. Zo beschikken de SEE, SE Pro en SEZ over geïntegreerde functies, zoals obstakeldetectie in opwaartse en neerwaartse richtingen en overbelastingsbeveiliging. “Ons interne ontwikkelings- en bouwteam heeft een geweldige prestatie geleverd door ook in de kleine serie een beweegbare motorkop in te bouwen”, aldus Andreas Böck. In de praktijk betekent dit dat alle automatische instellings- en beveiligingsfuncties zijn inbegrepen in de BR 1, zowel voor de rolluikaandrijving SE Pro als voor de ritssystemen SEZ. 

Verdere uitbreiding van het assortiment

Het aandrijfassortiment, dat is ontworpen voor alle mogelijke toepassingen en eisen, wordt aangevuld met speciale oplossingen voor de 2e vlucht- en reddingsweg, zoals de plug & play aandrijving SEE-NHK met noodslinger. Ook op dit gebied breidt SELVE zijn productportefeuille verder uit: op de R+T beurs wordt de SEZ-NHK met een gepatenteerde vrijloop gepresenteerd. Met deze marktinnovatie kunnen gemotoriseerde ritsscreens voor het eerst worden gebruikt voor de 2e vlucht- en reddingsroute.

Nog een innovatie betreft de “SELVE Intelligence (SI)” aandrijfgeneratie, die rolluiken en jaloezieën bijzonder stil en met variabele snelheden omhoog en omlaag kan brengen. Ondanks dat het gaat om een compleet nieuw motorconcept, blijft het bedrijf uit Lüdenscheid ook hier trouw aan zijn consequente instellingsfilosofie. De nieuwe draadloze SI Pro-com aandrijving volgt met “Omhoog – Omlaag – Klaar” de bekende SE Pro-instellingslogica. Ook de beproefde en betrouwbare SELVE-functies, zoals obstakeldetectie en overbelastingsbeveiliging, zijn weer inbegrepen. Voor de nieuwe SI-generatie moet in de toekomst dezelfde continuïteit worden geïmplementeerd als bij alle vorige aandrijvingen. De voortdurende verdere ontwikkeling is en blijft een belangrijke drijfveer voor SELVE: “Onze zakelijke klanten mogen vast uitkijken naar de volgende innovaties uit Lüdenscheid”, zegt Andreas Böck tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details