Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Commitment als basis voor een goede samenwerking
Insecten weren is beter dan insecten verdelgen.

Commitment als basis voor een goede samenwerking

Altijd werken aan sterke band met de dealers

Zo terugblikkend op 2022, kan CEO Patrick van Loosbroek van Unilux, ondanks stagnerende omzetten tevreden zijn. Op veel vlakken laat de organisatie zich gelden: van het bepalen van de ecologische footprint tot goede campagnes en het uitrollen van de succesvolle webshop. 

Als eerste de ecologische footprint. Zes jaar geleden besloot Unilux die te verkleinen door zo veel mogelijk lokaal te gaan produceren. “Omdat alles uit de buurt komt, zijn er minder transportbewegingen nodig”, zegt Patrick. “Zo besparen we CO2-uitstoot. Bovendien hebben we zelden leveringsproblemen, want communiceren met een bedrijf dat bij wijze van spreken in het volgende dorp is gevestigd, is gemakkelijker dan met een leverancier aan de andere kant van de wereld.” Het concept is erop gebaseerd dat 80% van de lengtematerialen, componenten en onderdelen die Unilux voor het seizoen denkt nodig te hebben op voorraad liggen. Daardoor – en door een slimme organisatie van de productie – kan Unilux vrijwel altijd dezelfde levertijden hanteren, ook in het hoogseizoen. 

Dubbele Plisséfit.

Campagnes

De campagnes van Unilux in 2022 kenden twee pijlers. Als eerste was dat ‘Bescherm de Insecten’, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de uitstervende insectenpopulatie en het elimineren van giftige beschermingsmiddelen zoals spuitbussen. “Nog steeds puilen supermarkten uit van dit soort middelen. Maar insecten zijn van nut en je kunt ze beter op andere manieren uit je buurt houden.” 

De tweede campagne betrof het belang van ventileren. “In de afgelopen jaren hebben we gezien wat ongezonde lucht in huis en kantoor kan doen en dat ramen en deuren open moeten om voor een gezond werk-, leer- en leefklimaat te zorgen. In 2023 blijven we voor beide campagnes aandacht vragen.” 

Online verkoop

Voor het product zonwering is online verkoop lastig, maar voor een product zoals insectenwering is de webshop van Unilux ideaal, mits de eindklant zelf monteert. “Voor de omzet van de gecommitteerde Unilux-dealer maakt dat geen verschil, want we hebben het online bestellen zo ingericht dat de dealer gewoon zijn marge krijgt als er iemand in zijn werk- of postcodegebied online een order plaatst, zelfs als de consument alles zelf doet en de dealer geen enkele inspanning hoeft te verrichten”, legt Patrick uit. 

“Om montage dan zo makkelijk mogelijk te maken, leveren we maatwerkproducten. Dat is handig voor de doe-het-zelver die zelf opmeet en monteert, maar ook voor de dealer, omdat ervaren personeel steeds minder beschikbaar is: als insectenwering gemakkelijk zélf kan worden geïnstalleerd, kan de dealer zijn ervaren monteurs inzetten voor moeilijkere projecten.” 

Dealerevent.

Commitment

Unilux wil uiteraard veel doen voor zijn horrenspecialisten, maar vraagt wel commitment retour. Dealers die gebruik maken van de site en in aanmerking willen komen voor de marges van online-verkopen moeten zich verbinden aan de insectenwering van Unilux. “Deze regeling maakt onze band met de dealers sterker. Het online-bestelsysteem is beter en gebruiksvriendelijker geworden, waardoor iedereen ermee uit de voeten kan.” 

Patrick geeft aan dat Unilux in de wintermaanden veel product- en andere trainingen op locatie organiseert. “Die aanpak biedt de kans om het met de klanten weer te hebben over de vele USP’s van onze producten én hoe wij werken. Daar wordt dan positief op gereageerd. En dat is dan weer de basis voor nog meer commitment!” 

Vooruitkijkend naar 2023 voorziet Patrick veel nieuwe ontwikkelingen. “Dat kan nog mooie verrassingen opleveren”, zo besluit hij met een glimlach.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details