Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Comfort van begin tot eind met ritzscreens® op zonne-energie’

‘Comfort van begin tot eind met ritzscreens® op zonne-energie’

“Met een breed assortiment, zorgt het aanbod aan ritzscreens® van Verano® ervoor dat er voor iedere situatie en ieder budget een passende en betrouwbare oplossing van topkwaliteit kan worden geboden”, zegt hoofd communicatie Evelien Janssen-Verweij. “Met het oog op een veranderende wereld en duurzaamheid als hot topic is een van de grootste innovaties van het laatste jaar de ritzscreens® op zonne-energie.”

Bij deze nieuwbouwwoning zijn solar screens gecombineerd met solar rolluiken.

Efficiënte montage voor monteur, prettig voor de eindgebruiker

De zon is een onuitputbare bron van energie. Ze wordt om die reden de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van energie, zo ook voor de aansturing van zonwering. Ritzscreens® op zonne-energie, ook wel bekend als solar ritzscreens®, zijn uitgerust met een batterij en zonnepaneel. Door de eenvoudige oplading van de batterij is er geen verbinding meer nodig met het stroomnetwerk. Hak- en breekwerk is bij montage dan ook niet langer nodig. Daarnaast is het niet noodzakelijk om te beschikken over technische kennis met betrekking tot het aansluiten van motorbekabeling op het elektriciteitsnetwerk. Op deze manier wordt de montage niet alleen efficiënter en gemakkelijker voor monteurs, maar ook prettiger voor de eindgebruiker.

Bespaar op de energierekening

Zowel tijdens het bouwen van huizen als bij vernieuwing van bestaande bouw is er de laatste jaren toenemende aandacht voor het energieverbruik. Zo wordt bij steeds meer woningen het netto-energieverbruik gereduceerd tot – bijna – nul. Dynamische zonwering zoals ritzscreens® kan een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het jaarlijkse energieverbruik. 

“Uit onderzoek van TNO is gebleken dat de ritzscreens® van Verano® bijdragen aan energiebesparing”, vertelt Evelien Janssen-Verweij. “Wanneer ritzscreens® worden toegepast in woningen betekent dit een besparing tot 14% op het energieverbruik voor ruimteverwarming. In de zomer wordt daarnaast tussen de 61% en 72% bespaard op het energiegebruik voor koelen, in vergelijking met een woning zonder zonwerende maatregelen. Wanneer zonwering daarnaast aangestuurd wordt door motoren op zonne-energie wordt de energiebesparing alleen maar groter.” 

Comfort met ritzscreens®

Met de aansturing op zonne-energie wordt er een extra voordeel toegevoegd aan de vele plussen van reguliere ritzscreens®, zien ze bij Verano®. Het zonwerende doek wordt over de gehele lengte van de zijkanten vastgezet, waardoor er geen kieren zijn tussen de geleiders en het doek. Dat zorgt ervoor dat licht en warmte in een woning of bedrijfsgebouw optimaal gereguleerd kunnen worden, het hanggedrag van het doek beter is en dat er een optimale ventilatie ontstaat, zonder dat er insecten kunnen binnendringen. De ritzscreens® combineren een hoge windbestendigheid – die is getest is door TÜV Nederland – met een stijlvol design. Daarnaast blijft het zicht naar buiten behouden, terwijl de inkijk naar binnen wordt belemmerd en vervelende lichtschitteringen worden voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details